NB I

Kispesten nyert a Mezőkövesd

Az újonc borsodiak 2-0-ra nyertek a Bp. Honvéd otthonában, az élvonal hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Bp. Honvéd – Mezőkövesd-Zsóry 0-2 (0-1)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Bognár T.
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade – Nagy G., Hidi (Lőrinczy, 55.), Diarra, Vécsei – Vernes (Bobál G., 68.), Testardi (Prosser, 80.). Edző: Marco Rossi
Mezőkövesd: Szántai – Búrány, Fotyik, Hegedűs, Gévay – Bognár I., Pilibaitis (Dobos, 92.), Kiss M., Farkas I B. (Szalai V., 77.), Menougong (Balajti, 50.) – Harsányi. Edző: Véber György
Gólszerzők: Pilibaitis (29.), Harsányi (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A várakozásoknak megfelelően sajnos csekély érdeklődés övezte a találkozót.

Az ötödik percben Nagy Gergő kapáslövése után a labda csupán arasznyival pattogott el a kapufa mellett. Két perccel később Nagy veszélyes beadását Szántai Levente elcsípte. A 12. percben Testardi kevéssel a kapufa mellé lőtt. A 19. percben Ignjatovics az utolsó pillanatban szabadított fel a tizenhatoson belül Bognár István elől.

A 24. percben Diarra közeli lövését védte a mezőkövesdiek kapusa. Egy perccel később Fótyik Dominik kísérletét Kemenes hárította. A 29. percben Harsányi beadása után Ignjatovics lábán némileg irányt változtatott a labda, ez annyira megzavarta Kemenes Szabolcsot, hogy átpattant a kezei között, éppen az érkező Pilibaitis elé, aki a hálóba lőtt (0-1). A 35. percben Alcibiade szabadrúgását Diarra megcsúsztatta, az ötösön helyezkedő Testardi elől azonban Szántai vetődve szögletre mentett.

Az 52. percben a kapura törő Vécsei elől a vendégkapus kivetődve tisztázott. Két perccel később Ikenne-King adott középre, Fótyik beleért a labdába, amely veszélyesen csavarodott kapura, de Szántai védett. Az 58. percben Balajti Ádám az alapvonalig vitte a labdát, beadását Ignjatovics kirúgta, de éppen Harsányi elé, aki a tehetetlen Kemenes fölött a hálóba lőtt (0-2).

A 68. percben Vécsei ívelt középre egy szabadrúgást, Testardi fejelt ígéretes helyzetből, de kicsivel elkerülte a labdája a kaput. Négy perc múlva Pilibaitis lövése ment mellé.

– Bíztam a Mezőkövesd jó szereplésében, hétköznap mondtam, hogy szerintem egy pontra jók lesznek – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Sivák Sándor, a Mezőkövesd egykori kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – Az új játékosok erősítésnek bizonyulnak, ezáltal eredményesebb a csapat. Ezt bizonyítja, hogy Pilibaitis és Harsányi is gólt szerzett. Biztonságosabban játszottak a vendégek, visszatolták a védekezésüket, és megpróbáltak gyorsan átérni az ellenfél térfelére. Már a Puskás FC ellen is lehetett látni, hogy sokkal fegyelmezettebb hátul a csapat. Az első gólhoz szerencse is kellett, de tettek érte annyit, hogy megérdemeljék. A Honvéd mezőnyfölényben játszott, lehetősei voltak, de nem sok helyzete adódott. A mieink szerencsére kétszer is éltek a kínálkozó alkalommal, többet tettek a sikerért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik