NB II

Két pont kicsúszott a kezükből

Az NB II 18. fordulójában: Zalaegerszeg–Dunaújváros 2-2.
NB II, 18. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Dunaújváros PASE 2-2 (0-1)
Zalaegerszeg, 2100 néző. Játékvezető: Szilasi
ZTE FC: Vlaszák – Nagy Z., Bogunovics, Kovács G., Preklet – Sluka, Grbics, Frizoni (Hajdú N., 79.), Holdampf – Vittman (Simonfalvi, 56.), Tanque (Babati, a szünetben). Edző: Lendvai Miklós
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Csehi – Böőr (Galambos, 74.), Sárközi, Urbin, Petneházi – Thiago (Jakab, 67.), Godslove (Petrovics, 74.). Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Vittman (48., 51.), illetve Burucz (24.), Urbin (92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A meccs elején a csapatok ismerkedtek egymással, helyzetig nem jutottak el. Aztán a hetedik percben Frizoni beadására Tanque érkezett, de a kapus ki tudta öklözni a labdát. A 12. percbe egy mélységi beindulásból alakult ki az első dunaújvárosi helyzet, de Preklet mentett. Az első negyedórában kiegyenlített játék zajlott a pályán. A 18. percben Holdampf szerzett labdát a saját tizenhatosánál, végigszáguldott a pályán, Frizoninak passzolt, aki élesen kapura lőtt, de szögletre mentettek a vendégek.

A 21. percben Sluka beadását Tanque a tizenegyespont környékéről a kapu fölé fejelte. Három perccel később egy dunaújvárosi szabadrúgást követően a hazai védők lemaradtak Burucz Barnáról, aki a hálóba fejelt (0-1). A 29. percben egy vendégtámadás során Kovács Gergő szögletre akart menteni, de a labda a kapu felé tartott, ám Vlaszak bravúrral mentett. A 31. percben egy zalaegerszegi szabadrúgás után Kovács tisztán fejelhetett, a kapu felé pattogó labdába Grbics a gólvonal előtt beleért, így les miatt nem lett gól a nagy lehetőségből. A hajrában kiegyenlítetté vált a játék, de helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

A 48. percben egy remek indítást követően Vittman lépett ki a védővonalból, és a kifutó Milinte mellett a hálóba lőtt (1-1). Két perccel később egy szöglet után Grbics közeli lövését Milinte kivédte, de Vittman duplázását már nem, így öt perc alatt megfordította az állást a házigazda (2-1). A hatvanadik percben Babati lépett ki, de a lövés pillanatában egy védő szögletre mentett, pedig nagy helyzetben volt. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, feszült hangulatban. Negyedórával a vége előtt átvette az irányítást a DPASE, de helyzetig nem jutott.

A 77. percben Galambos passzolt a tizenhatoson belülre Urbinhoz, aki kapura fordult, és 14 méterről lőtt, Vlaszák azonban védeni tudott. A 82. percben Petneházi szabadrúgása megpattant, és végül a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A szögletet Burucz lőtte kapura, de elakadt egy védőben, az ismétlés után ide-oda pattogott a labda, végül újabb szöglet következhetett. A 92. percben a Dunaújváros egyenlített: Perovics indította Urbin Pétert, aki átvette a labdát, majd 12 méterről a hálóba lőtt (2-2) – tudósított a ZTE FC honlapja.

– Az első félidő inkább a vendégeké volt, leginkább mezőnyjáték folyt a pályán. Egy szép fejessel a vendégek szereztek vezetést, és ezen kívül is több lehetőségük volt, eldönthették volna a meccset, a kapusuknak nem volt védeni valója. A második felvonásban jött a ZTE gyors fordítása, majd több hazai lehetőség. Ekkor jobban játszottak a zalaegerszegiek. A DPASE-t megfogta a két gól, Ha összességében nézem, igazságos a döntetlen, de sajnálom, hogy a legvégén egyenlítettek a dunaújvárosiak. Bosszantó, hogy az utolsó percben nem tudták kivédekezni ellenfelük támadását a hazaiak, akik a második félidő alapján megérdemelték volna a sikert – mondta a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a Zalaegerszeg egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik