Indulót írtak a Szolnoki MÁV-nak

Így kezdődik: „Végre itt van a meccs, szurkolhatunk újra. A győzelem a tét újra, meg újra.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világ futballpályáin megszokott, hogy a játékosok a hazai csapat indulójára futnak ki a zöld gyepre. Tavasztól a Tiszaligeti Stadionban a Szolnoki MÁV FC hivatalos indulója köszönti a mérkőző feleket és a szurkolókat – írja a szoljon.hu.

„Végre itt van a meccs, szurkolhatunk újra. A győzelem a tét újra, meg újra. A szolnoki csapatról mindenki tudja, hogy a győzelemért élnek a klubban…” – így kezdődik az ország legfiatalabb klubindulója, az Egy Meccs, Egy Győzelem, Egy Szerelem…című Szolnoki MÁV FC-nóta, amelyet Barabás Botond, a Szigligeti Színház művésze énekel.

– Teljesen véletlenül, egy konditeremben ismerkedtem meg Tokaji Gáborral, a Szolnoki MÁV FC marketing munkatársával – avat be a részletekbe a szerzőpáros egyik fele, Mester Ádám, aki civilben a Szolnoki Szimfonikus Zenekar muzsikusa. – Kiderült, hogy zenész vagyok. Szóba került, hogyan lehetne a zenén keresztül is népszerűsíteni a szolnoki labdarúgást. Hamar megegyeztünk, hogy legyen saját indulója a csapatnak, amely a városról is szól. Rapi Péter kollégámmal együtt két, két és fél hónap alatt készítettük el. Mindketten komolyzenészek vagyunk, viszont az indulót populárissá kellett tennünk. Így lett popzenés hangzású az alapja.

A csapat vezetőivel folytatott egyeztetések során alakult ki a nóta végső változata. Az induló a Szolnoki MÁV FC Focikarácsonyán debütált, az eredményhirdetéskor hangzott el először hivatalosan. A szerzők gondosan ügyeltek arra, hogy egyetlenegy taktus se szivárogjon ki idő előtt, a hatás azonban őket is meglepte. Az utánpótlás játékosok a refrént már a lábukkal is kísérték, az első taps sem váratott magára sokáig.

– A legnagyszerűbb, hogy az induló kapcsán a labdarúgóklub és a szimfonikus zenekar össze tudott fogni. Ugyanis a mai fiataloknak a sport és a kultúra is nagyon fontos. Olyan dalt szerettünk volna, amely a labdarúgókban, de a szurkolókban is erősíti a szolnokiságot. Úgy érzem, sikerült – árulta el a szerző.

Az induló néhány napja került fel a világhálóra, a megtekintések száma napról napra nő. Igazán nagy nyilvánosság előtt először tavasszal hangzik fel: a Szigetszentmiklós elleni Ligakupa-meccsre már ez a nóta kíséri pályára a csapatokat.