NB II

Nem voltak elég meggyőzőek

Bajzát Péter a hátralévő két hazai meccsükön kijavítaná a szigetszentmiklósi fiaskót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Szigetszentmiklós otthonában vendégszerepelt a listavezető Nyíregyháza együttese az NB II 14. fordulójában. A nyírségiek 1-0-ra kikaptak a középmezőnyben tanyázó SzTK ellen, ez volt a második vereségük a mostani bajnokságban. Az éllovas Spartacus tapasztalt csaátra, Bajzát Péter a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, nem volt elég hatékony a támadójátékuk, így lett vereség a vége.

– Az első negyedórában jól indultunk neki a meccsnek, volt két nagy lehetőségünk is, de nem tudtuk azokat kihasználni – kezdte Bajzát. – Utána a Szigetszentmiklós azt játszotta, amit kellett, agresszívan próbálkozott. A második játékrészben is volt helyzetünk, azonban azt sem tudtuk értékesíteni. A hazaiak aztán a végén betaláltak, és így nyertek egy-nullra. Úgy érzem, csapatunk játéka nem volt eléggé meggyőző, és nem támadtunk hatékonyan.

A 32 éves csatár már kilenc találatnál jár az idei bajnokságban, ennek köszönhetően a védők kettőzött erővel próbálják semlegesíteni a pályán.

– Amikor az elején beindultam és elkezdtem rugdosni a gólokat, észrevettem, hogy jobban odafigyelnek rám, és lekettőznek, vagy akár lehármaznak a védők – magyarázta a támadó. – Ezzel viszont mentesíteni tudom a társakat, nekik lehetne több lehetőségük helyzetbe kerülni és gólt lőni. Biztosan változtatunk majd a taktikán, és akkor máshogy alakulnak a dolgok.

A Nyíregyháza mindkét hátralévő bajnokiját hazai környezetben játssza, Bajzát szerint a sereghajtó Kozármisleny és az Ajka ellen sem szabad már pontokat hullajtaniuk. A bajnoki meccseken kívül még két fontos találkozó is vár a Spartacusra, hiszen a Magyar Kupában az NB I-ben remekül szereplő Szombathelyi Haladással csapnak össze a legjobb nyolc közé jutásért.

– Ez azt idegenbeli fiaskót mindenképp ki kell javítanunk, be kell hoznunk. Mindkét hátralévő hazai meccsen csak a győzelem elfogadható számunkra – szögezte le Bajzát Péter. – Jobban örültem volna, ha közelebbi csapatot kapunk a kupában, és nem kellene ilyen messzire utaznunk. Élvonalbeli alakulat ellen azonban mindig jó játszani, ilyenkor felfokozottabb hangulatba kerülnek a játékosok. A Haladás szépen teljesít az NB I-ben, de bízom benne, hogy jó meccset tudunk majd velük is játszani, és eredményesek tudunk lenni.

Olvasói sztorik