NB II

Négyezer néző a másodosztályban

Az NB II 13. fordulójában: Nyíregyháza–Kisvárda 1-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 13. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Kisvárda 1-0 (0-0)
Nyíregyháza, 4000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás, Sándor I. – Paku, Pákolicz – Szilágyi (Kákonyi, 66.), Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Kisvárda: Nacsa – Tóth Gy. (Horváth L., 71.), Oláh D., Molnár R., Farkas M. (Soós T., 86.) – Kornutyak, Nagy B., Miskolczi (Pálvölgyi, 76.), Fodor A. – Üveges, Bouard. Edző: Révész Attila
Gólszerző: Bajzát (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú sorok kígyóztak a pénztárak előtt, hiszen futballünnepre érkeztek a szurkolók: 35 év után találkozott ismét bajnoki meccsen a két csapat a szabolcsi rangadó keretében.

Az első félidő nagy taktikai csatát hozott. A Nyíregyháza kezdett aktívabban, és főleg a pontrúgásai voltak veszélyesek. Húsz perc után a Kisvárda is felbátorodott, és előbb egy szögletből szerezhetett volna gólt, majd Fodor András próbálkozott egy átlövéssel. A hajrában megint a Spartacus támadott többet, de a mezőnyfölény csak szögleteket eredményezett, gólt nem.

A szünet után Bajzát Péter került hatalmas helyzetbe, három méterről, bevetődve csúsztatott kapura, de egy védő az utolsó pillanatban beleért. Az ötvenedik percben Bajzát félig ollózva rúgott óriási gólt 14 méterről (1-0). A 75. percben Bouard lőtt 14 méterről, de Balogh János vetődve kiütötte a labdát. A 84. percben Pákolicz lőtt centikkel a kapu mellé.

– Taktikus, tapogatózó játékkal kezdődött a meccs. A vendégek visszahúzódtak a saját térfelükre, és kontrákra rendezkedtek be. A kapuk nem forogtak veszélyben, csak egy-egy kósza lövés zavarta meg a nyugalmat. A szünet után Bajzát Péter mesteri megoldása után a labda utat talált a kapuba, ez döntötte el a mérkőzést A Kisvárdának ezután is csak egy kapura lövése volt, tehát a Spartacus magabiztosan tartotta otthon a három pontot – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik