NB II

A közösség ereje

A Honvédnál mellőzték a fiatal Gengeliczki Gergőt, a Spartacusnál viszont alapembernek számít.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alaposan meglepte a szurkolókat és a riválisokat a nyíregyházi klubvezetés, hiszen a nyár folyamán egy-két rutinos játékos mellett kizárólag tehetséges magyar fiatalokat igazoltak. Ennek ellenére a csapat remekül kezdte az egycsoportos NB II-t, a második fordulóban az élre állt, és azóta is magabiztosan vezeti a tabellát. Minden mutató a Spartacus mellett szól: a legtöbb győzelem, a legkevesebb vereség, a legtöbb szerzett és a legkevesebb kapott gól.

A felkészülési időszak előtt érkező fiatalok közül többen alapemberré váltak. Egyikük, a húszéves védő, Gengeliczki Gergő korábban a Magyar Futball Akadémián pallérozódott, de a Bp. Honvéd felnőtt csapatában nem tartottak rá igényt, de talán ez is motiválja őt nyíregyházi színekben. Bár a Siófok is szerette volna leigazolni, végül a szabolcsiakat választotta. A Békéscsaba elleni meccsen kiállították, a Cegléd ellen viszont győztes gólt szerzett. A Rangadó.hu érdeklődésére a szombati, Kisvárda elleni megyei rangadóval kapcsolatban elmondta, a tabellán meglévő tízhelyes különbség ellenére nagyon komolyan készülnek a mérkőzésre.

– Várják már a szabolcsi presztízsmeccset?
– Minden mérkőzés nehéz, ezért a Kisvárda ellen ugyanúgy készülünk, mint eddig bármikor – mondta Gengeliczki Gergő. – Az a különbség, hogy erre a meccsre többen figyelnek, mert megyei rangadóról van szó, ezért a szurkolóknak is fontosabb, illetve további pikantériája, hogy villanyfényes találkozó lesz, várhatóan sok néző előtt. A papírformával nem foglalkozunk, mert ebben a mezőnyben minden csapat ugyanolyan erős. Sokkal színvonalasabbak a mérkőzések, sokkal erősebbek a keretek, mint korábban, a kétcsoportos NB II-ben.

– Mi a magyarázata az eddigi remek szereplésüknek?
– Elég hamar el tudtuk kezdeni a felkészülést a nyáron, és külföldi edzőtáborban is jártunk. Jól összerázódott a csapat, remek közösség alakult ki, egymásért küzdünk a pályán és a pályán kívül is. Szerintem ez a kezdeti jó szereplés oka.

– Egyénileg elégedett a teljesítményével?
– Nagyon örülök, hogy ide tudtam igazolni, végre tapasztalom, milyen egy profi klubnál játékosnak lenni. A Honvédnál ez sajnos nem adatott meg, mert mindig mellőzve voltunk, és csak a második csapatban szerepeltem. Nyíregyházán minden adott, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és minden edzésen tanulunk valamit. Nagyon sok van még a bajnokságból, remélem, tavasszal is folytatjuk a jó szereplést.

Javul a sérültek állapota

Lucsánszky Tamás vezetőedző dolgát nehezíti, hogy több nyíregyházi játékos sérüléssel bajlódik. Patály János lábfejére egy edzésen ráléptek, Szathmári Sándor pedig meghúzódott, de mindkettejük állapota javult a héten. Huszák Tamást viszont megműtötték, rá ősszel már nem számíthat a csapat. A Szolnok elleni találkozó első félidejében rúgást kapott a combjára. Egy ér roncsolódott, elpattant a lábában, ezért volt szükség a beavatkozásra – írja a klub honlapja.

NB II, 13. forduló

November 8. péntek

Zalaegerszegi TE FC – FGSZ Siófok 1-1

November 9. szombat

13.30: Békéscsaba 1912 Előre SE – Kozármisleny SE

13.30: Dunaújváros PASE – FC Ajka

13.30: Ceglédi VSE – Szolnoki MÁV FC

13.30: FC Tatabánya – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

14 óra: Soproni VSE-GYSEV – Gyirmót FC

16 óra: Vasas FC Szigetszentmiklósi TK-Erima

17 óra: Nyíregyháza Spartacus – Kisvárda SE

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik