NB II

Tüntetés után, rangadó előtt

A ZTE a nehéz anyagi helyzet ellenére győzni szeretne a Siófok ellen a péntek délutáni NB II-es meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este spontán szurkolói szimpátiatüntetést tartottak a ZTE szákháza előtt a szurkolók, akik elsősorban Nagy Ferenc elnök tájékoztatására lettek volna kíváncsiak a klub anyagi helyzetével kapcsolatban, a játékosok felé pedig jelezték, hogy kitartanak az egyesület mellett a nehéz időkben is.

Az utóbbi időben remekül teljesítettek a zalaegerszegiek, hiszen az elmúlt hat forduló során ötször nyertek, így a gyenge rajt és az edzőváltás után immár a feljutóhelyek is elérhető közelségbe kerültek. Ennek ellenére nincs valami jó hangulat, mert a játékosok hónapok óta nem kapnak fizetést. Egyesek a pénzügyi nehézségek miatt több éjszakát is az öltözőben töltöttek.

– Nagyon türelmes szurkolótábor vagyunk, és meg tudtuk őrizni azt, hogy Zalaegerszegen ne arról szóljanak a hírek, hogy lebontjuk a székházat, vagy bármilyen atrocitással élünk egy vezető vagy akár játékos felé. Van türelmünk, de nem Nagy Ferenccel szemben. Innentől kezdve folyamatosan demonstrálni fogunk drapériákkal, hanggal és cikkekkel – mondta a ZTV kamerája előtt a drukkerek nevében Rózsa Magyar Szabolcs.

A keddi szimpátiatüntetésen gyakorlatilag az egész csapat kivonult a szurkolók elé, és megköszönték, hogy kiállnak mellettük. Máté I Péter csapatkapitány elmondta: nem tehetnek mást, minthogy várnak.

– A múlt heti csapatösszetartás után az elnök úr megkeresett minket csütörtökön, és annyit kért a játékosoktól, illetve a szakmai stábtól, hogy szerdáig várjunk, mert akkor ő be fog valamit jelenteni. Mi is bizakodóak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy pozitív irányba fognak megindulni a dolgok – mondta a 34 éves középpályás.

A játékosok türelme is fogytán, ígéretekkel pedig már tele van a padlás. A futballisták ennek ellenére biztosították a szurkolókat, hogy az őszi szezon hátralévő mérkőzésein is teljes erőbedobással küzdenek majd a sikerért. Pénteken a negyedik helyezett Siófok együttesét fogadja a ZTE a másodosztály 13. fordulójában. Máté Péter szerint az öltözőben töltött közös esték, a csapatösszetartás még inkább összekovácsolták a társaságot, ami jó alapot adhat a pénteki meccsre.

– A nyár folyamán játszottunk egy edzőmérkőzést, amit elég simán megnyertünk. Abból kiindulva úgy gondolom, hazai pályán mi leszünk a meccs esélyesei. Tudjuk, hogy a Siófok jó csapat, de ha el szeretnénk érni a céljainkat, akkor mindenképpen le kell győznünk hazai pályán – mondta a csapatkapitány.

Lendvai Miklós vezetőedző elárulta, nem készülnek külön taktikával a Siófok ellen, elsősorban a saját játékukra koncentrálnak majd, és mindenképpen ők szeretnék irányítani a találkozót.

– Az első két mérkőzés után nem nagyon néztem a tabellát, inkább a távolabbi célokat, ami azt jelenti, hogy minden hazai meccset próbálunk megnyerni. Az a minimum. Emellett az a cél, hogy minél több pontot össze tudjunk szedni, és hogyha harminc pont körüli teljesítménnyel tudnánk esetleg fordulni, akkor nagyon elégedett lennék – mondta a ZTV-nek Lendvai.

A ZTE FC a lehető legjobb összeállításban szeretne kiállni, de akad néhány gond és kérdőjel. Elsősorban azért, mert Kulcsár Kornél combhúzódással bajlódik, Marian Sluka pedig a héten tüszős mandulagyulladástól és láztól szenvedett.

– Az edzéseken ugyanúgy készültünk ezen a héten is, mint máskor, és most sem engedtem, hogy a külső körülmények bármilyen hatással legyenek a munkára – mondta Lendvai Miklós a zaol.hu oldalon. – Az a dolgunk, hogy futballozzunk, erre koncentrálunk, és szervezettnek kell maradnunk. Jó szériában vagyunk, ezt meg kell becsülnünk, de nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk. Ahogy nekünk, úgy a Siófoknak is rangadó következik, amely háromesélyes, de persze mi itthon akarjuk tartani a három pontot. A Balaton-partiak jól kontráznak, szervezett a hátsó alakzatuk és a középpályájuk is erős, így a labdakihozatalaik és támadásvezetésük is veszélyes.

Az ügyek számát gyarapítja, hogy a korábbi szakvezető, Simon Antal a szövetséghez fordult az elmaradt juttatásaival kapcsolatban. Dézsi Attila, a zalaiak ügyvezetője elmondta, hogy az edző továbbra is a klub alkalmazottja, aki jelenleg fel van mentve a munkavégzés alól. Szóban megegyeztek már vele a közös megegyezéssel történő szerződésbontás feltételeiről, és november 15-ig ezt az ügyet is végleg lezárják.

Olvasói sztorik