NB II

Az öltözőben éjszakázó zalaegerszegiek

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a csütörtöki nap híre, miszerint az elmaradt fizetések miatt az öltözőben töltötte az éjszakát a ZTE néhány játékosa:

Az új edző, Lendvai Miklós irányításával elindult valami Zalaegerszegen, egymás után többször is nyert csapat, de már hetek óta hallani arról, hogy ismét levegőben lógnak az anyagi problémák, bár ezt a vezetőedző és az ügyvezető is cáfolta.

A legutolsó hír szerint összegyűltek a játékosok az öltözőben, majd volt egy tanácskozás, és egy figyelmeztető demonstráció. Ezt a vezetők cáfolták, azt mondták, szülinap zsúrt tartottak. Szerintem egy születésnapi zsúr ritkán változik át demonstrációvá… Egyébként ilyesmiről még nem hallottam, ez a demonstrációnak egy új fajtája. Az öltözőben aludni nem lehet valami jó, mert nem komfortosak a körülmények.

Ne feledjük, a ZTE tizenegy éve bajnok volt, és a Manchester United elleni győzelem is örökké emlékezetes. Zalaegerszeg igazi fellegvár volt, de sajnos kezd tönkremenni. Nagy Ferenc elnök-tulajdonos legalább bevallotta, hogy tartozásaik vannak, ezért piros pont jár neki. Őszinte volt, a magyar labdarúgásban már ez is nagy szó. Volt nagyon fent is, és nagyon lent is. Nem tudom pontosan, mi van a háttérben, csak azt látom, hogy egyedül harcol a klubért. Nem tudom, milyen viták vannak a háttérben, ami miatt nem segítik a munkáját.

Nagyon fájó, hogy a ZTE idáig jutott. Ez nem csak mai téma, hónapok óta hallani arról, hogy problémák vannak, és szerintem a fele el is van tussolva. Eközben a csapat nem az NB I-be készül, hanem a másodosztályú tagságát szeretné megőrizni.

Amikor a Ferencvárosnál, az Újpestnél problémák, vagy a Vasas az NB II-ben vergődik, az a magyar futballnak árt. Ugyanez igaz a Zalaegerszegre is. A magyar bajnokságban szükség van a zalaiakra, ha másért nem, a Haladás–ZTE rangadóért, ami nagyjából azt jelenti nyugaton, mint az Újpest–Ferencváros a fővárosban.

Olvasói sztorik