NB II sport

Az öltözőben éjszakázó zalaegerszegiek

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a csütörtöki nap híre, miszerint az elmaradt fizetések miatt az öltözőben töltötte az éjszakát a ZTE néhány játékosa:

Az új edző, Lendvai Miklós irányításával elindult valami Zalaegerszegen, egymás után többször is nyert csapat, de már hetek óta hallani arról, hogy ismét levegőben lógnak az anyagi problémák, bár ezt a vezetőedző és az ügyvezető is cáfolta.

A legutolsó hír szerint összegyűltek a játékosok az öltözőben, majd volt egy tanácskozás, és egy figyelmeztető demonstráció. Ezt a vezetők cáfolták, azt mondták, szülinap zsúrt tartottak. Szerintem egy születésnapi zsúr ritkán változik át demonstrációvá… Egyébként ilyesmiről még nem hallottam, ez a demonstrációnak egy új fajtája. Az öltözőben aludni nem lehet valami jó, mert nem komfortosak a körülmények.

Ne feledjük, a ZTE tizenegy éve bajnok volt, és a Manchester United elleni győzelem is örökké emlékezetes. Zalaegerszeg igazi fellegvár volt, de sajnos kezd tönkremenni. Nagy Ferenc elnök-tulajdonos legalább bevallotta, hogy tartozásaik vannak, ezért piros pont jár neki. Őszinte volt, a magyar labdarúgásban már ez is nagy szó. Volt nagyon fent is, és nagyon lent is. Nem tudom pontosan, mi van a háttérben, csak azt látom, hogy egyedül harcol a klubért. Nem tudom, milyen viták vannak a háttérben, ami miatt nem segítik a munkáját.

Nagyon fájó, hogy a ZTE idáig jutott. Ez nem csak mai téma, hónapok óta hallani arról, hogy problémák vannak, és szerintem a fele el is van tussolva. Eközben a csapat nem az NB I-be készül, hanem a másodosztályú tagságát szeretné megőrizni.

Amikor a Ferencvárosnál, az Újpestnél problémák, vagy a Vasas az NB II-ben vergődik, az a magyar futballnak árt. Ugyanez igaz a Zalaegerszegre is. A magyar bajnokságban szükség van a zalaiakra, ha másért nem, a Haladás–ZTE rangadóért, ami nagyjából azt jelenti nyugaton, mint az Újpest–Ferencváros a fővárosban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!