NB II

Jól működik a védekezésük

Bajzát Péter szerint az eddigi eredményes játék ellenére is van még miben javulnia a Spartacusnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remekül kezdte az idei szezont a Nyíregyháza Spartacus, amely a bajnokságban és a Magyar Kupában is egyaránt két-két győzelemnél jár, ráadásul az ellenfeleknek még egyszer sem tudtak gólt szerezni a szabolcsiak ellen. A nyíregyháziak leginkább az Ajka és a Dunaújváros elleni bajnoki, illetve a szerdai, Cegléd elleni kupasikerre lehetnek büszkék. A nyáron sok játékos érkezett és távozott, de úgy néz ki, ez nem akadályozza őket a sikeres szereplésben. A csapat első számú gólfelelőse, Bajzát Péter szerint időnként még akadozik a játékuk, de ahogy telik az idő, egyre jobbak lesznek.

– A védekezésünk tényleg egészen jól működik, de a csapat játékában azért még akadnak bőven hibák – mondta Bajzát Péter a Rangadó.hu érdeklődésére. – A támadójátékunk lehetne még ennél is hatékonyabb. Hiába rúgjuk a gólokat, azért még érezzük, hogy nem megy minden tökéletesen. Annyira még nem ismerjük egymást, emiatt nem mindig gördülékeny a játékunk. Ahhoz, hogy tudjuk, ki milyen szituációban hogyan gondolkozik, még legalább két-három hónap szükséges. Persze, én azt se bánnám, ha minden meccset megnyernénk rossz játékkal, hiszen az eredmények szerencsére jönnek. Megpróbálunk ennél csak jobbra törekedni. Úgy érzem, a mezőny még nem rajzolódott ki tökéletesen, legalább öt-hat fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy lássuk a csapatok erősségét. Emiatt távolabbi célokkal nem is foglalkozunk, mindig csak a következő meccset akarjuk megnyerni.

Szombaton ráadásul igen komoly erőpróba elé néz a Szpari, amely egy közvetlen riválishoz, a Békéscsabához látogat. A csabaiak idáig egy győzelem mellett egy döntetlent értek el.

– Úgy gondolom, hogy ez egy nagy rangadó lesz, biztosan jó meccset fog játszani a két csapat – folytatta a csatár. – Továbbra is hoznunk kell azt a formát, hogy nem kapunk gólt. Egyszer pedig biztosan be fogunk legalább találni. Természetesen nyerni megyünk, minden meccsnek úgy állunk neki – szögezte le Bajzát Péter.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik