NB II

Újabb Spartacus-kiütés

Az NB II második fordulójában: Nyíregyháza–Dunaújváros 4-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 2. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Dunaújváros PASE 4-0 (1-0)
Nyíregyháza, 1000 néző. Játékvezető: Fábián
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás (Minczér, 64.), Paku, Sándor I., Huszák (Pákolicz, 72.) – Kákonyi, Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
DPASE: Milinte – Villám, Beleuc, Farkas V., Csehi – Szalai T., Böőr, Thiago (Birtalan, 77.), Godslove (Jakab, 59.) – Galambos, Urbán. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Kákonyi (15.), Gengeliczki (59.), Szilágyi P. (90.), Bajzát (tizenegyesből 92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nyíregyháza kezdett jobban, amit Paku lövése, majd Bajzát lehetősége jelzett. A 15. percben aztán Kákonyi Dániel húzott el a jobb oldalon, és közelről leadott lövése után Milinte kezét érintve került a kapuba a labda (1-0).

A gól után a Dunaújváros birtokolta többet a labdát, de helyzete nem volt. A 37. percben viszont egy hazai kontra után Bajzát Péter tört ki, Farkas Viktor pedig szabálytalanul állította meg, ezért a játékvezető kiállította a vendégek védőjét. Több gól az első félidőben nem esett.

A második felvonás kezdetén sok volt a pontatlanság a középpályán, nagy rohanás jellemezte a játékot. Az 53. percben Bajzát került nagy helyzetbe, de az ötös sarkáról kevéssel a kapu fölé emelte a labdát Milinte mellett. Hat perccel később egy beadás után Milinte az elé ugró Genceliczki testére öklözte a labdát, ami bepattan a hálóba (2-0). A hazai fölény és a támadások meghozták az újabb gólt, amely után átadta a területet ellenfelének a Spartacus. A hajrában folyamatosan mentek előre a dunaújvárosiak, nem adták fel, de egy-két hazai lövéstől eltekintve főleg mezőnyjáték folyt a pályán.

A kilencvenedik percben a Nyíregyháza újabb gólt szerzett: Szilágyi Péter tekert a támadás végén a kapu hosszú oldalába 15 méterről (3-0). És a slusszpoén még csak ezután következett: egy lökés miatt Bajzát Péter állíthatta be a végeredményt tizenegyesből, és nem is hibázott (4-0).

– Magabiztos győzelmet aratott a Nyíregyháza – mondta Nagy Sándor, a nyírségiek egykori játékosa, a REAC korábbi edzője. – A Dunaújvárosnak gyakorlatilag helyzete sem volt a találkozón, a hazaiak jól megszervezték a játékukat. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az első félidő végén a vendégek emberhátrányba kerültek, ezt pedig a nyírségiek ki is használták. Gyakorlatilag a Nyíregyháza majdnem minden helyzetét gólra váltotta, míg a másik oldalon Balogh János kapusnak nem is volt dolga a találkozón. Lehet, hogy labdabirtoklásban nemigen volt különbség a csapatok között, de a hazaiak győzelme egyértelmű és megérdemelt.

Olvasói sztorik