NB II

A múlt árnyékában

Két nagy múltú csapat, a Tatabánya és a Sopron kiesési rangadót játszik egymás ellen szombaton a másodosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délután a Tatabánya és a Sopron feszül egymásnak a másodosztály 11. fordulójában. A két gárda múltját ismerve néhány esztendővel ezelőtt ez a meccs akár az élvonal egyik nagy rangadójának is beillett volna, most azonban nagyon távol van ettől a két klub. A kilencvenes évek végén Magyar Kupa-döntős, majd NB I-es alapszakasz-győztes Tatabánya már régóta a másodvonalban vergődik, de ilyen rosszul talán még sosem kezdték a bajnokságot. Az eddigi 11 forduló alatt mindössze kétszer tudtak nyerni, egy döntetlent játszottak, ezért sereghajtójaként várhatják a szombati meccset. Nemrégiben változás történt a szakmai stábban, P. Nagy László másodedző lett, a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter pedig vezetőedzőként irányítja az együttest. A 2005-ös Magyar Kupa-győztes Sopron helyzete sem sokkal jobb. Az SVSE csak gólkülönbségének köszönhetően előzi meg szombati vendéglátóját, Supka Attila tanítványai is csupán kétszer tudtak diadalmaskodni eddig.

A két csapat szereplése ékes példája annak, hogy a múltból nem lehet megélni, de a hazaiak trénere, Bozsik Péter szerint nem a tabella végén van a két nagy múltú csapat helye.

– Nehéz meccsre számítok, mert gyakorlatilag egyik hatpontos mérkőzés sem könnyű – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Bozsik Péter. – Nyilván van egy súlyos terhük is az ilyen találkozóknak, és a Sopron egy masszív, jó csapat, úgyhogy nehéz feladat előtt állunk, de természetesen szeretnénk nyerni. Inkább megtartanám magamnak, hogy mik a soproniak gyengéi, maradjunk annyiban, hogy egy atletikus, jó fizikai állapotban lévő társaságról van szó. Nagyon kiegyensúlyozott és erős ez az egycsoportos NB II. Azt gondolom, a helyezéseknek nincs igazából túl nagy jelentőségük, mert minimálisak a különbségek. Két győzelemmel több helyet lehet előreugrani. Véleményem szerint mindkét tradicionális csapatnak feljebb lenne a helye a tabellán, és bízom benne, hogy feljebb is leszünk.

A mérkőző felek nemrégiben két Ligakupa-meccset is játszottak egymással, mindkét találkozón a Sopron győzött, legutóbb 7-0-ra.

– A Ligakupa-meccseken a fiataljaink remekül helytálltak – folytatta az egykori szövetségi kapitány. – Úgy gondolom, még Sopronban is, dacára annak, hogy nagyarányú vereséget szenvedtünk. Úgy vélem, hogy mindkét összecsapás elérte a célját.

Elindulni felfelé

A Rangadó.hu megkereste a vendégek mesterét, Supka Attilát is. A szakember nagyon bízik benne, hogy megszakad az augusztus vége óta tartó nyeretlenségük. Akkor győztek utoljára, azóta zsinórban hét vereséget szenvedtek.

– Természetesen azt várjuk, amit régóta, hogy a csapat elinduljon felfelé. Meg szeretnénk szerezni azokat a pontokat, amelyekre nagyon nagy szükségünk lenne, és amiket elhullajtottunk az elmúlt időszakban – magyarázta az SVSE edzője, Supka Attila. – Az ellenfél új edzővel új impulzust kapott. Biztos, hogy próbálnak ők is eredményesek lenni ezen a mérkőzésen, hiszen nekik is kellenének a pontok. Nagy változás nem volt náluk, hiszen Bozsik Péter már az előző vezetőedzővel is együtt dolgozott, úgyhogy igazából minden maradt a régiben. A játékosaik azonban biztosan úgy vannak, ahogy a mieink is, hogy hosszú idő után szeretnék megszerezni a három pontot. Játszottunk velük kétszer Ligakupa-mérkőzést, de azokból nem igazán lehet kiindulni, mert mindkét klub vegyes csapattal állt fel. Kemény összecsapásra számítok, és bízom abban, hogy a mi részünkről mindenki meg fog tenni mindent azért, hogy ez a találkozó három ponttal záruljon számukra.

A vendég soproniaknál Halasi Péter és Szabó László az eltiltását tölti, Fazekas Norbert pedig sérülés miatt nincs a keretben. A korábban száműzött Bali Péterrel szerződést bontott a klub. A hazaiaknál mindenki egészséges, és eltiltott sincs.

Olvasói sztorik