NB II

A nap híre: a soproni válság

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a keddi nap híre, miszerint tovább folytatódik a válsághelyzet az NB II-es SVSE csapatánál:

Sopron egy csodálatos város, amelynek a vezetése a labdarúgás mellé állt. A csapat korábban Magyar Kupát is nyert, de azóta már sok idő eltelt, időközben az NB III-at is megjárták. Nagy örömmel olvastam, hogy a klub felállt a padlóról, és többek között Deme Imre és Bognár Zsolt személyében volt NB I-es játékosokat szerződtetett.

A Fradi elleni Ligakupa-meccsen lehetett látni, hogy jó a jelenlegi keret, nem véletlen, hogy jól kezdték a bajnokságot, de azóta csak a vereségek követik egymást. Manapság már kérdőíveket töltögetnek ki, és az okokat keresik. Óriási problémák vannak. Miután Németh Zoltánt kinevezték edzőnek, nem kellett sokat várni, és egy hét múlva már Supka Attila is megjelent, ez régóta jól ismert páros. A keret alkalmas a másodosztályra, de ez az eredménysor elfogadhatatlan. Észre kéne venni, hogy Supka vezetésével valami nem működik. Nem csak szakmai, hanem emberi oldalról sem.

Nem tudom, mit csinálhatott el a két száműzött játékos, de nagy bűnt követhettek el, ha nem kerülhetnek vissza az első keretbe. Kérdés: mi lesz a következő lépés? Vagy ők kerülnek vissza és az edzőpáros elsétál – hiszen ilyen eredmények után általában el szokták küldeni a szakvezetést –, de az is lehet, hogy megnyugszanak a kedélyek és rendezik a sorokat. Bár ilyen eredmények után azért illene elgondolkodnia az edzőnek…

Olvasói sztorik