NB II

Egy gól döntött Baranyában

Az NB II tizedik fordulójában: Kozármisleny–Tatabánya 1-0.
NB II, 10. forduló
Kozármisleny SE – FC Tatabánya 1-0 (0-0)
Kozármisleny, 150 néző. Játékvezetők: Nagy R.
Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Vattai, Kovács T., Fenyvesi (Vég, 70.) – Cziráki, Nagy K., Nagy E., Farkas Z. (Vituska, 19.) – Tóth A., Varga B. (Banai, 80.). Edző: Szabó Zsolt
Tatabánya: Farkasdi – Besztercei, Ludánszki, Páles, Radnai – Bozsik J., Kis Sz. (Gyürki, 66.), Bakos, Szabó B. (Szepesi, 78.) – Móri – Weitner. Edző: Bozsik Péter
Gólszerző: Varga B. (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sereghajtó baranyaiak a szintén kiesőhelyen álló, náluk csak két ponttal többet gyűjtő dunántúliakat fogadták.

Eleinte mezőnyben folyt a játék, kevés támadást vezettek a csapatok. A 16. percben egy szöglet után Varga Bence fejelt kapufát. Nem igazán alakult ki folyamatos játék, sok apró szabálytalanság és ápolások jellemezték a találkozót. A 27. percben Nagy Mihály Krisztián kapott labdát a tizenhatoson belül, kicselezte Farkasdit, de a kapus visszavetődve hárított.

A 36. percben Weitner a tizenhatos vonaláról, középről lőtt, de Sólyom Csaba hárított. Két perccel később Móri kapott nagyszerű kiugratást, és a kapujából kilépő Sólyom mellett a kapuba gurított, de az asszisztens lest jelzett, így a bíró érvénytelenítette a találatot. A 41. percben Tóth Adrián lövését védte a tatabányai kapus. Három perccel később Cziráki lövését Farkasdi bravúrral hárította, a kipattanóból Vituska került helyzetbe, de lövése szögletre vágódott.

A 67. percben egy kontra végén Weitner ment el a jobb szélen, élesen középre lőtt, de Sólyom kivetődve hárított. Két perccel később Nagy Mihály Krisztián ment el a jobb szélen, a középre ívelt labdáját érkezett Varga Bence, és a kapuba pörgette (1-0). A 76. percben Cziráki ment el a szélen, középre lőtt, Varga Bence ezúttal a kapufát találta el. A 89. percben Móri húzott a kapu felé, az ötös sarkán érkezett Sólyom és hárított.

A két csapat nagyot küzdött, érezhető volt, hogy mindkét oldalon fontos a találkozó. A második félidő is úgy kezdődött, mint az első: sok szabálytalanság és ápolás. Az egygólos mérkőzésen egy szép támadás végén megszerezte a vezetést a Kozármisleny, és meg is tartotta, így megérdemelten nyert. Immár a Tatabánya a sereghajtó – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik