NB II

Tölgyesi sikeresen beilleszkedett

A 21 éves középpályás szerint a Nyíregyháza ellen csak a győzelem elfogadható hazai pályán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét játékosa, Tölgyesi Viktor kölcsönben szerepel a másodosztályú Békéscsaba együttesében. A 21 éves középpályás komoly terveket szövögető csapatba került, hiszen a csabaiak nem titkolt célja, hogy feljussanak az NB I-be. Ennek megfelelően nem kezdte rosszul a szezont a csapat: egy győzelem és egy döntetlen az eddigi mérlege a bajnokságban, a Magyar Kupából pedig szerda este elbúcsúztatta a Balmazújvárost.

– Szerencsére nagyon jó közegbe kerültem mindenféle szempontból – mondta Tölgyesi Viktor a Rangadó.hu érdeklődésére. – A csapat és a város is egyaránt nagyon tetszik. Könnyen beilleszkedtem, bár ilyen jellegű problémáim sosem voltak. A csapatnak sem megy rosszul, hiszen eddig volt két bajnoki és két Magyar Kupa-meccsünk, amelyeken három győzelem és egy döntetlen a mérlegünk. Nem vagyok elfogult a csapattal, de úgy gondolom, hogy a Vasas ellen is nyernünk kellett volna, hiszen amíg egyenlő létszámban voltunk, jobban játszottunk. A kiállítás minket zavart meg. Van feladatunk bőven, de az eddig kapott egy gól azt mutatja, hogy a csapatvédelem rendben van.

Szombaton az a Nyíregyháza Spartacus lesz az ellenfél, amely eddig kapott gól nélkül nyerte a mérkőzéseit. Nem tűnik könnyűnek a feladat, de a fiatal játékos szerint hazai pályán kötelező nyernie a Békéscsabának.

– Igazi presztízsmeccsre van kilátás, de hazai pályán csak a győzelem elfogadható – folytatta Tölgyesi. – Más eszünkbe sem jut, de az biztos, hogy az eddigi legkiélezettebb találkozóra van kilátás. Eddig is a támadójátékot preferáltuk, most sem lesz másképp. Nagyon jól ismerjük az erősségeiket és a gyengéiket, ezt a szakmai stábunk remekül feltérképezte. Remélem, hogy jó meccs lesz, és itthon tartjuk a három pontot.

Olvasói sztorik