NB II

Harmadszor is ikszelt az újonc

Az NB II harmadik fordulójában: Kisvárda–Gyirmót 0-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 3. forduló
Várda SE – Gyirmót FC Győr 0-0 (0-0)
Kisvárda. Játékvezető: Lovas
Kisvárda: Petranics – Kornutyak, Oláh, Tóth, Hegedüs, Lakatos, Miskolczi (Pavlov, 81.), Miyke (Farkas M., 86.), Pálvölgyi (Üveges, 73.), Nagy, Fodor. Edző: Révész Attila
Gyirmót: Deli – Farkas, Beliczky (Fejes G., 72.), Oross (Tóth, 80.), Erős, Lengyel (Kardos, 59.), Cseri, Graszl, Papp, Balog, Lázár P. Edző: Sisa Tibor

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hatodik helyezett Gyirmót látogatott a kilencedik helyen álló Kisvárda otthonába az NB II 3. fordulójában. A vendégeknek az eddigi két mérkőzésen egy-egy győzelem és vereség volt a mérlegük, míg a hazaiaknak két döntetlenre futotta. Az esélyesnek ettől függetlenül a győriek tűntek, akik a múlt heti Siófok elleni hazai fiaskót igyekeztek feledtetni.

Az első kapulövésre a 4. percig kellett várni, amikor Cseri jobbról Lázár elé passzolt, ő pedig a kapu közepére lőtt. Petranics kapusnak nem volt nehéz dolga, könnyedén hárította a próbálkozást. Nagyobb helyzetet egyik félnek sem sikerült kialakítania. A 18. percben az egyik kisvárdai védő veszélyeztette a saját kapuját, amikor Farkas szabadrúgása után csúsztatott a labdába, és az majdnem eltalálta a kaput. Csupán centiken múlott a dolog. Az eddigi legnagyobb helyzet volt.

A gyirmóti helyzeteket követően kiegyenlítettebb lett a játék, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A hazaiak nem nagyon tudtak veszélyeztetni. Az első félidő vége is inkább a vendégeké volt, de gólt nem sikerült szerezniük. A 43. percben Graszl ívelt át egy labdát Lázárnak, aki a tizenhatos vonalától az átvételt követően lőtt, de egy védő kemény, ám szabály belépőjének köszönhetően a labda fölé szállt. Ezután le is fújta Lovas játékvezető az első 45 percet.

Két percet kellett várni az első nagy helyzetre: a Kisvárda veszélyeztetett, amikor Fodor kapott egy keresztlabdát a tizenhatos sarkánál, de Deli nagy bravúrral védeni tudott. Három perc múlva jött a válasz. Oross csúsztatta kapura Farkas szabadrúgását, de Nagy tisztázni tudott. Az 56. percig kellett várni az újabb hazai próbálkozásra. Ekkor Kornutyak 28 méterről próbálkozott egy távoli lövéssel, de Delinek nem okozott komolyabb problémát a hárítás.

Egyértelműen a gyirmótiak próbálkoztak intenzívebben, többször is eljutottak a kapuig, de Petranics a helyén volt. Miyke próbálkozott a 74. percben, amikor a bal összekötő helyén húzott el, majd végül 15 méterről lőtt, de a kapus hárított. Mindkét együttest próbálták cserékkel felrázni a hajrára, de gólt már nem sikerült szerezniük. Ezzel a hazaiak továbbra is veretlenek harmadik döntetlenjükkel, míg a Gyirmót először remizett a bajnokság során.

Olvasói sztorik