NB II

A ZTE 6-3-at játszott az arabokkal

A Zalaegerszeg hazai pályán 6-3-ra nyert a dubai Al-Naszr elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendégek egy kellemetlen meglepetéssel szolgáltak a zalaiaknak: gyakorlatilag a második csapatukkal érkeztek, vagy inkább az ifjúságiakkal, így nem lehetett kétséges a találkozó végkimenetele.

Az előzetes információk még arról szóltak, hogy az Ausztriában edzőtáborozó Al-Naszr érkezik Zalaegerszegre, de a látogatók megfelezték a keretüket, az első csapat Németország felé vette az irányt, míg a néhány felnőttet, és főleg U19-es játékosokat felvonultató együttes érkezett Magyarországra – írja a zaol.hu.

A zalaiak fizikai fölényben voltak, és rögtön a második percben megszerezték a vezetést: Babati Benjámint elkaszálták a tizenhatoson belül, ezért büntető járt, amit Darko Pavicsevics értékesített. Két perccel később Kulcsár Kornél beadását Pavicsevics kapásból a hálóba bombázta (2-0).

A 37. percben Kulcsár harcolt ki szabadrúgást, amelyet Kovács Gergő értékesített. Három perccel később egy 25 méteres bombagóllal szépített a vendégcsapat (3-1).

Az 52. percben Babati parádés gólt csavart 18 méterről a jobb felső sarokba, öt perc elteltével pedig Vágó Levente volt eredményes fejjel. A 62. percben Szegleti 22 méterről bombázott a kapufa érintésével a hálóba (6-1). Az utolsó negyedórában Nagy Zoltán sérülése miatt tíz emberrel játszott a ZTE, mert a lecserélt játékosok már az öltözőben voltak. Az arabok a 84. és a 88. percben kozmetikáztak az eredményen.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Zalaegerszegi TE FC – FC Al-Naszr (arab) 6-3 (3-1)

Zalaegerszeg, 400 néző. Játékvezető: Kiss N.

ZTE: Czirjék – Kovács G., Bogunovics, Nánási, Hajdú N. – Kocsis, Kulcsár K., Simonfalvi, Babati – D. Pavicsevics, Vayer. Cserék: Vlaszák, Frizoni, Pál D., Preklet, Vágó L., Nagy Z., Buzás, Szegleti, Máté I P. Edző: Simon Antal

Gólszerzők: Pavicsevics (2), Kovács G., Babati, Vágó L., Szegleti

Olvasói sztorik