NB II

Megcélozzák a feljutást

Marián Sluka azért nem edz az első csapattal, mert szerződése feltételeit módosítani akarja a klub, amibe a játékos nem akar belemenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályú ZTE FC szlovákiai játékosa, Marián Sluka korábban a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy élő szerződése ellenére nem számít rá a vezetőedző, ráadásul nem is edzhet az első kerettel. Honlapunk megpróbáltak az ügynek utánajárni, amihez Nagy Ferenc klubelnök korrekt partnernek bizonyult, ugyanis őszintén beszélt a kialakult helyzetről. A zalaiak első embere hangsúlyozta: a csapat számára az lehet a cél, hogy minél előbb visszakerüljön az élvonalba, mert megítélésük szerint a ZTE nem NB II-es klub.

– Teljesen mértékben igaz a hír, mert Sluka szerződésében van egy olyan kitétel, hogy amennyiben a szereplése nem ér el egy meghatározott százalékot, akkor újra lehet tárgyalni a feltételeket – mondta Nagy Ferenc. – Őt meghatározó játékosnak igazoltuk, ám korábban nem úgy szerepelt, ahogy elvártuk tőle, így a nyáron újra kellett volna tárgyalni a szerződése feltételeit, de ő elzárkózik ettől. Konkrétumokról nem sikerült vele beszélnünk, a klub valószínűleg fel fogja bontani a szerződést, még egy jogi szakvéleményre várunk. Tudjuk egyébként, hogy igazunk van, mert ilyen esetben nem csak a klubnak, hanem a játékosnak is teljesítenie kell. Hamarosan megoldást fogunk találni, ez egy tiszta ügy. Marián Sluka beférne a csapatunkba, de nem azokkal a feltételekkel, mint amivel szerződtetve lett.

Hétfőn kiderült, hogy a szombathelyi Kulcsár Kornél is Zalaegerszegen fog szerepelni. Az ő kölcsönvételével nem zárult le a játékoskeret alakulása az NB II-es klubnál, hiszen őt a tervek szerint további játékosok követhetik.

– Várható még, hogy játékosok érkezzenek, folynak ez ügyben a tárgyalások – folytatta Nagy Ferenc. – A nyár alatt többekkel is sikerült szóban megállapodnunk, de különböző okok miatt nem valósultak meg a szerződések, így nem mondtunk le arról, hogy erősítsünk. A csapat számára az lehet a cél, hogy minél előbb visszakerüljön az élvonalba, mert megítélésünk szerint a ZTE nem NB II-es klub.

Olvasói sztorik