NB II

Kovács Ádám a ZTE-nél

A Zalaegerszeg 2-1-re kikapott hazai pályán az NB III-as Balatonfüred elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délután a harmadosztályú Balatonfüred csapatát fogadta edzőmeccsen a ZTE FC. A vendégeknél pályára lépett Babos Barnabás is. A fiatal veszprémi játékos korábban a felcsúti Puskás Akadémián nevelkedett, legutóbb pedig éppen a Zete játékosa volt. A hazaiaknál ott volt a pályán Kovács Ádám, a Nyíregyháza játékosa, aki korábban a Vasasban, a közelmúltban pedig Kecskeméten futballozott. Előzőleg Sopronban volt próbajátékon, de állítólag nem tudott megegyezni az SVSE vezetőivel az anyagiakról.

A zalaiaknál lehetőséget kapott a harmincéves Buzás Viktor is, aki Cegléden játszott, illetve a 22 éves Balla Ádám, aki pedig Sopronban szerepelt.

A tragikus hirtelenséggel elhunyt utánpótlás-edző, Bán István emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött a meccs.

A 19. percben egy balatonfüredi szöglet után Máté Péter kifejelte a labda, de az érkező Tóth Bence 17 méterről, félmagasan a hálóba lőtt (0-1). A 32. percben Babos játszott össze Tóth Bencével, az ő lövését még védte Jahics, de a kipattanót Nyári Áron a kapuba lőtte (0-2).

Az első félidőben egyik poszton sem volt jó a játék a hazaiaknál. A védők sokat hibáztak, Jahics sem volt a helyzet magaslatán, a csatárokat sem tudták megjátszani, a középpályán pedig sok labdát vesztettek – írja a ZTE szurkolói honlapja.

A 76. percben Darko Pavicsevics mezét meghúzták a levegőben egy szöglet után, a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető tizenegyest adott, amit Grbics magabiztosan, félmagasan a hálóba lőtt (1-2).

Az eredmény a továbbiakban már nem változott. A szemtanúk szerint megérdemelten nyert a Balatonfüred. A hazaiak nagyon gyengén, lélektelenül, keveset futva, pontatlanul játszottak.

Felkészülési mérkőzés

Zalaegerszegi TE FC – Balatonfüredi FC 1-2 (0-2)

Zalaegerszeg, 250 néző

ZTE. 1. félidő: Jahics – Pál D., Buzás, Nánási, Nagy Z. – Vágó L., Kocsis – Vayer, Babati, Kovács Á. – Balla. 2. félidő: Czirjék – Kovács G., Bogunovics, Buzás, Hajdú N. – Máté I P., Balla – Szegleti, Grbics, Frizoni – D. Pavicsevics. Edző: Simon Antal

Olvasói sztorik