NB II

Szinte csak védekezett a Zete

Az NB II első fordulójában: Kozármisleny–Zalaegerszeg 0-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 1. forduló
Kozármisleny SE – Zalaegerszegi TE FC 0-0
Kozármisleny, 300 néző. Játékvezető: Kovács J. Z.
Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Fellai, Vattai, Farkas Z. – Nagy E., Kovács T., Nagy M. (Tóth A., 80.), Zsdrál (Vég, 86.) – Cziráki (Vituska, 77.) – Varga B. Edző: Szabó Zsolt
ZTE: Jahics – Kovács G., Nánási, Bogunovics, Hajdú N. – Szegleti (Vágó L., 88.), Máté I P., Simonfalvi, Grbics (Pál A., 74.), Vayer (Frizoni, 84.) – D. Pavicsevics. Edző: Simon Antal

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ötödik percben a hazaiak végezhettek el szögletet, a kipattanót Fellai József lőtte kapura, de a labda elsuhant az alsó sarok mellett. Kisvártatva Vayer bombázott a nem sokkal a kapu fölé, majd Varga Bence nyolcméteres lövését védte Jahics. A 16. percben Zsdrál csinálta meg magának a helyzetet, de végül a kapu fölé lőtt, a másik oldalon pedig Pavicsevics fejelt fölé egy szögletet. A 29. percben Fellai fejelt egy szöglet után, majd Cziráki lőtt, de Jahics mindkétszer bravúrral védett, utóbbi esetben Kovács Tamás hat méterről fölé bombázta a kipattanót. A nagy csatát hozó első félidő végére megélénkült a játék, de gól nem született.

A második felvonás elején uralta a hazai csapat, amely többször is veszélyes helyzetet teremtett a zalaiak kapuja előtt. Töretlenül rohamoztak a baranyaiak, a 79. percben Vituska bombája nyomán a vendégek kapusa szögletre mentett. A 87. percben ismét Vituska veszélyeztetett, ezúttal éles szögből, de Jahics újfent hárított. A legvégén a ZTE szerezhetett volna gólt, de Sólyom kapus nagy bravúrral védett egy közeli lövést.

„Örüljünk nagyon az egy pontnak, ennyi, ami a mai meccsről elmondható” – írja a zalaiak klubhonlapja…

A Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a Pécs egykori kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője a helyszínen tekintette meg a meccset, és a lefújás után elemezte a látottakat:

Végig a Kozármisleny irányította a játékot, jóval több lehetősége volt a gólszerzésre. Látszott, hogy a hazaiak mit szeretnének játszani, míg a ZTE részéről ilyesmi nem volt felfedezhető. Vendégoldalon csak a rögzített helyzetek okoztak veszélyt. Megérdemelte volna akár a többgólos győzelmet is a Kozármisleny, de a futball már csak ilyen: aki nem tudja berúgni a helyzeteit, az nem szerez három pontot. Sőt a vége még balul is elsülhetett volna, mert volt két lövés a hazai kapu előtt. Nem csak meddő mezőnyfölényről volt szó a baranyaiak esetében, hiszen akadt olyan támadás is, amikor három százszázalékos ziccere volt a csapatnak egymás után. Nem kis helyzetek voltak ezek, de rendre kimaradtak. Ennek több oka is lehet.

Szerintem ideges volt minden játékos a bajnoki rajt miatt, talán túlizgulták a meccset. A közelmúltban szó volt róla, hogy kit hova taksálnak a másodosztályban. A Kozármislenyt a 8-13. közé, a Zalaegerszeget pedig az 1-4. közé várták. Nos, a mai játék alapján szerintem ez pont fordítva alakul majd. A ZTE-től nem azt kaptam, amire számítottam, mert jóval többet vártam. Nulla játék volt, amit nyújtottak. Ha kicsit előbb cserél Szabó Zsolt, talán meg tudták volna szerezni a három pontot, mert Hajdú Norbert és Bogunovics eléggé elfáradt és bizonytalan volt a második félidőben, rendre meg tudták őket verni.

Olvasói sztorik