NB II

Uralták a meccset, de nem nyertek

Az NB II első fordulójában: Kisvárda–Sopron 1-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 1. forduló
Kisvárda – Soproni VSE-GYSEV 1-1 (1-0)
Kisvárda, 1000 néző. Játékvezető: Varga L.
Kisvárda: Petranics – Lakatos I., Hegedűs T., Oláh D., Tóth Gy. – Miskolczi, Kornutjak (Üveges, 77.), Nagy B., Fodor A. – Pálvölgyi (M. Ramos, 64.), Pavlov (Soós T., 59.). Edző: Révész Attila
Sopron: Heinrich – Fazekas N., Bognár Zs., Tóth M. (Horváth A., 68.), Szabó L. – Sifter, Németh L. (Deme, 57.), Varga G. – Gaál B., Erdélyi (Szabó Zs., a szünetben), Czár. Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Hegedűs T. (17.), illetve Fazekas N. (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy egy újonc csapatnál lenni szokott, mindenki lelkes volt Kisvárdán szombat délután. Lázas volt a készülődés, csak a zenét felejtették el bekapcsolni a sok teendő közepette, így a csapatok néma csendben végezték a bemelegítést – tudósít a szon.hu.

Miután felharsant a kezdő sípszó, azonnal izzani kezdett a várkerti katlan, az egyenpólót viselő várdai ultrák a megszokott lelkesedéssel láttak neki kedvenceik buzdításának. A pályán lévők viszont óvatosak voltak, és tudták, hogy egyenlő erők küzdelmében jól jöhet egy-egy begyakorolt szabadrúgásvariáció. Előbb a soproniak adtak elő egy ilyet (Tóth Máté csak centikkel fejelt fölé), majd a kisvárdaiak is jelezték, hogy az ő tarsolyukban is van hasonló, és ez a befejezés gólt eredményezett.

A 17. percben Miskolczi végzett el szabadrúgást, beívelés helyett a begyakorolt figurát választotta, a tizenhatos vonalán keresztbe futó Fodorhoz passzolt, az ő lövését Heinrich Márk kiütötte, a labdára három várdai játékos is érkezett, és végül Hegedűs testéről vágódott a kapu közepébe (1-0).

Hegedűs Tibor történelmi találata (kisvárdai játékos legutóbb 1979-ben szerzett gólt a másodosztályban) meg is hozta a hazaiak játékkedvét. Ekkor már nem beszélhettünk egyenlő erőkről, sokkal inkább arról, hogy az újonc dominált és a kedve szerint alakult az első félidő hátralévő része. A második találat is megszülethetett volna, de Miskolczi László 25 méteres lövése után a labda a lécen csattant. Igaz három perc múlva a másik oldalon Varga Gábor is megdöngette a kapufát.

A szünet utáni első komolyabb helyzetből is eldönthette volna a meccset a Kisvárda: ezúttal Dusan Pavlov érkezett a kapusról kipattanó labdára, ám a légiós fölé lőtt. A folytatásban nem alakult ki folyamatos játék, kevés volt a helyzet. Az a kevés a várdai kapunál adódott: előbb Petranics Szergej védett nagy bravúrral egy fejest, a szöglet után azonban már ő sem tehetett semmit.

A 74. percben Varga Gábor szöglete után középen Sifter Tamás továbbcsúsztatta a labdát, amely Fazekas Norbert elé került, és a védő hét méterről a hálóba lőtt (1-1).

Az egyenlítés után támadt némi zavar a hazaiak soraiban, akadt még néhány meleg helyzet a kapu előtt, a meccslabdát azonban Üveges Szabolcs hibázta el: két perccel azután, hogy pályára lépett, közvetlen közelről a kapusba fejelte a labdát.

Olyan meccsen hullajtott pontokat (mert nem szerzett egyet, hanem vesztett kettőt) a Várda, amelyet java részében uralt. A meccs hajrájában azonban a Sopron is megmutatta erejét, így lehet még értéke ennek az egy pontnak is.

Olvasói sztorik