NB II

Vasas-vereséggel kezdődött

A Dunaújváros hazai pályán 2-0-ra nyert a két kapufát elérő, és büntetőt hibázó angyalföldiek ellen az NB II első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 1. forduló
Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE – Vasas FC 2-0 (0-0)
Dunaújváros, 500 néző. Játékvezető: Szőts
DPASE: Milinte – Villám, Beleuc, Farkas V., Csehi – Papp M., Szalai T. (Lázár Zs., 81.), Thiago, Böőr – Urbán G. (Birtalan, 88.), Jakab D. (Godslove, a szünetben). Edző: Dobos Barna
Vasas: Németh G. – Horváth L. (Görgényi, 69.), Lopez, Izing, Engel – Recklet (Szedlár, 69.), Gál M. – Cseke – Remili, Zamostny, Hohmann (Ádám M., 64.). Edző: Dirk Berger
Gólszerzők: Szalai T. (58.), Böőr (tizenegyesből 93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angyalföldieknél Nagy Gábor térdsérülése nem javult annyit, hogy bevethető legyen, ezért a német vezetőedző nem kockáztatott egy esetleges súlyosabb sérülést, és kihagyta az utazó keretből, és Izing Martint állította a védelem tengelyében. A hazai oldalon Sitku Illés, Birtalan Botond, és a sérült Godslove is csak a kispadon kapott helyet.

Urbán Gábor révén a hazaiaké volt az első veszélyes lövés, majd a hatodik percben Böőr Zoltán beadását Szalai Tamás fejelte a kapufa mellé. A hazaiak kezdeményeztek, több helyzetet is kialakítottak, de amikor túlságosan belelendültek, szabadon kontrázhatott a Vasas. A 28. percben jött a fővárosiak első veszélyes próbálkozása, de Cseke Benjámin lövését Milinte kivédte. A 34. percben Remili szögletét Recklet fejelte kapura, de a labda a felső lécről a gólvonal elé, onnan pedig kifelé pattant.

Az első félidő második felében az angyalföldiek támadójátéka dominált, de a hajrában ismét a DPASE veszélyeztetett: Villám Balázs beadását Szalai fejelte fölé, úgyhogy a szünetre gól nélkül mentek a csapatok.

A második felvonás is dunaújvárosi fölénnyel kezdődött, és az 58. percben Godslove pontos beadását Szalai Tamás a hálóba lőtte, ezzel a hazaiak megszerezték a vezetést (1-0). Gyorsan duplázhatott volt a DPASE, de Böőr Zoltán elől az utolsó pillanatban tisztázott Engel Alex. A szöglet után Böőr és Villám is gólt szerezhetett volna, de a vendégek blokkoltak. Támadásban maradt a Dunaújváros, a 66. percben Böőr közeli lövését védte Németh Gábor.

A 72. percben Remili szabadrúgása a kapufán csattant. Két perccel később Szedlár beadását Remili várta középen, de Beleuc fellökte a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt. Az egyenlítés mégis elmaradt, mert a sértett a kapu fölé bikázta a büntetőt! A hajrában még próbálkoztak az angyalföldiek, de a hazaiaknak is voltak ígéretes akcióik. A slusszpoén a hazaiak büntetője volt: Thiago összeesett a tizenhatoson belül Lopez mellett, ezért a bíró igazságtalanul tizenegyest ítélt, ezt pedig Böőr Zoltán értékesítette (2-0).

A DPASE többet játszott mezőnyfölényben, de a két csapatnak nagyjából ugyanannyi helyzete volt. Mivel a vendégek kétszer a kapufát találták el, és tizenegyesből sem voltak eredményesek, a hazaiak viszont hatékonyabbnak bizonyultak, ezért nyertek.

Edzői értékelések

Dobos Barna, Dunaújváros: – Már az első félidőben szerettük volna megszerezni a vezetést, de sajnos nem sikerült. A második felvonásban próbáltunk még agresszívabban visszatámadni, örülök, hogy ennek meglett az eredménye. Az első félidőben sokszor pontatlanok voltunk, sokszor cipeltük a labdát, ez a folytatásban kevesebbszer fordult elő. A fordulás után is voltak problémáink, de a játékunk két gólt eredményezett.

Dirk Berger, Vasas: – Nagyon idegesen kezdtük, ezt nem igazán értem. Meg kell beszélnem a játékosaimmal, hogy nem szabad ilyen feszülten belemenni egy meccsbe. Ami a leginkább számít a labdarúgásban, az a gól. Ebben jobban voltak a dunaújvárosiak, ezért megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A jövőben lényegesen nagyobb nyomást kell gyakorolnunk az ellenfél kapujára, enélkül képtelenek leszünk gólt rúgni. Remélem, ez a fajta fejlődés látható lesz a jövőben.

– Nem láttam egy szépen kidolgozott támadást, nem láttam összjátékot, mert sok volt a rossz passz. Szégyen, ha tényleg ilyen lesz az egész NB II – kezdte értékelését csalódottan a Rangadó.hu szakértője, Várady Béla, a Vasas és a válogatott egykori ezüstcipős csatára. – Mondjuk a Dunaújvárosnak volt kétszer tizenöt perce, amikor elég szépen játszott, egyébként visszaszürkült a Vasas szintjére. A hazaiaknak a bennmaradás a lényeg, és ezzel a győzelemmel önbizalmat szerezhetnek a folytatásra. Nem csodálom, hogy az angyalföldi szurkolók elégedetlenek, mert nem láttam elfogadható csapajátékot és támadásépítést. Rögzített helyzetből kétszer eltalálták a kapufát, ami pech, de a tizenegyes elrontása nem pech, azt be kell rúgni! Nem láttam őket edzőmeccsen, de ez szomorú… Nem tudom, mire lesz elég, és hogyan tud javulni a csapat a Békéscsaba elleni, hazai meccsre, amikor támadni kell. Nagyon nagy javulásnak kellene történnie, de nem látok olyan szintű játékosokat a keretben, mint a mai ellenfélnél például Böőr Zoltán, Urbán Gábor, vagy Szalai Tamás. Megtanulnak passzolni és ziccereket kidolgozni egy hét alatt? Nem hiszem, mert a futball nem ennyire könnyű játék.

A szombati program

16.30: Kozármisleny–Zalaegerszeg

17.30: Kisvárda–Sopron

17.30: Ajka–Nyíregyháza

17.30: Szigetszentmiklós–Cegléd

18 óra: Siófok–Balmazújváros

19 óra: Békéscsaba–Tatabánya

20 óra: Szolnok–Gyirmót

Olvasói sztorik