NB II

Vasas-iksz az izraeliek ellen

A Vasas 2-2-es döntetlent játszott az izraeli Maccabi Netanya elleni felkészülési mérkőzésen, Telkiben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas péntek délután a Magyarországon edzőtáborozó izraeli első osztályú klub vendége volt Telkiben. Az angyalföldiek a hatodik percben máris megszerezték a vezetést: Recklet becsúszva szerzett labdát a felezővonalnál, azonnal indította a meglóduló Hohmannt, aki pontosan tálalt Zamostny elé, a csatár higgadtan, tíz méterről a hálóba lőtt (0-1) – tudósít a klub honlapja.

A magyar csapat kemény meccsre kényszerítette izraeli élvonalbeli ellenfelét. A védelem stabilan állt a lábán, miközben a többiek többször is zavarba hozták a Netanya védelmét. Érdekesség, hogy Hermány Bencének az első harminc percben egyszer sem kellett védenie. Aztán a 35. percben kellett volna, de nem sikerült: Shriki lövését a kapus csak kiütni tudta, érkezett Abalgil, és az ötösről az üres hálóba emelt (1-1).

A 38. percben Horia a vonal mellől, húsz méterről remekül tekert a kapu elé, Zamostny a tizenegyespontról mesterien bólintott a bal sarokba, a labda a kapufa tövéről pattant a hálóba (1-2).

Az 53. percben Izing Martin belépőjét szabálytalannak minősítette a játékvezető, ezért büntetőt ítélt, amit Levi a bal sarokba bombázott (2-2). A második félidőben folytatódott a kemény játék. A meccs kimondottan jó iramú volt, a Vasas játékosai egy pillanatra sem ijedtek meg rutinosabb vetélytársuktól, s mindvégig méltó partnerei voltak az izraelieknek.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Maccabi Netanya (izraeli) – Vasas FC 2-2 (1-2)

Telki

Vasas: Hermány – Horváth L. (Görgényi), Lopes (Izing), Nagy II G. (Nagyházi), Engel (Schulz) – Gál (Boda), Recklet (Ádám M.) – Cseke – Horia, Zamostny, Hohmann (Szedlár). Edző: Dirk Berger

Gólszerzők: Abalgil (35.), Levi (tizenegyesből 53.), illetve Zamostny (6., 38.)

Olvasói sztorik