NB II

Pintér és Seper is Ausztriában

A Sopronból távozó rutinos játékosok az osztrák amatőrbajnokságban folytatják a játékot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-ből az osztályozón kieső, de adminisztratív úton mégis bennmaradó SVSE-GYSEV július elején jelentette be, hogy nyolc játékosával nem hosszabbít szerződést.

Közülük a legrutinosabb a 34 éves védő, Pintér Attila, aki abbahagyja a profi futballt, és az osztrák területi ligában szereplő Schwarzenbach csapatába igazol. A kistelepülés mindössze 35 kilométerre fekszik Soprontól.

– Csiszár Ákos egy hétfői napon felhívott, és kétéves szerződéshosszabbítást ajánlott, aztán ugyanazon a héten csütörtökön közölte, hogy mégsem tudják meghosszabbítani a megállapodást – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére Pintér Attila. – Arra hivatkoznak, hogy az edzői stáb nem számol velem. Furcsa volt ez az egész, mert az elküldött játékosok közül egyedül én játszottam végig a szezont, csapatkapitány is voltam, de idejött az edző, megkapott egy névsort és kihúzott a listáról. Beszéltem az edzővel, aki Csiszár Ákoshoz küldött, ő pedig az edzőhöz… A feleségem itt dolgozik Sopronban, ráadásul elkezdett egy iskolát, ezért nem akartam itt hagyni, és az országon belül utazgatni. A foci mellett megpróbálok munkát találni, hiszen nem vagyok már fiatal, ideje nekikezdeni a civil életnek is.

A 34 éves hátvéd, Seper Ákos szintén búcsút mond a profi világnak, és ugyancsak az osztrák ötödosztályban folytatja: a Szombathelytől 65 kilométerre fekvő Kaindorf játékosa lesz.

A 25 éves védő, Mészáros Márk jelenleg Tatabányán van próbajátékon, pályára lépett a szerdai, Ferencváros II elleni edzőmeccsen, amelyet a harmadosztályú fővárosiak 2-1-re megnyertek. Szombaton, a Dorog elleni felkészülési mérkőzésen is játszani fog, utána derül ki, hogy a szakmai stáb igényt tart-e rá.

A 22 éves kapus, Sásdi Bálint fél évig az NB III-as Körmend csapatában folytatja, pedig magasabb osztályból is voltak megkeresései.

– Voltak ajánlatok, de Sopronban elég későn, két nappal a felkészülés kezdete előtt szóltak, és már visszamondtam mindent. Meg volt beszélve a folytatás, azt mondták, menjek nyugodtan nyaralni, de amikor visszajöttem, szóltak, hogy mégsem tartanak rám igényt – mesélte Sásdi Bálint.

Bár a legutóbbi idényt nem Sopronban, hanem a keleti bajnok Mezőkövesd csapatában fejezte be az SVSE és a Tatabánya korábbi játékosa, Farkas János, de az ő sorsának alakulására is kíváncsiak voltunk. Nos, egyelőre nem lehet tudni, hol folytatja a játékot a 29 éves csatár, de jelenleg az NB III-as REAC keretével edz.

Olvasói sztorik