NB II

Az MTK-hoz hasonlóan

Supka Attila szakmai igazgató az SVSE új stábjában ismerős arcokkal dolgozhat együtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Immár hivatalos, hogy Supka Attila lett az NB II-es Sopron szakmai igazgatója. A szakember korábban a Békéscsaba, a Debrecen, a Bp. Honvéd, a Zalaegerszeg és a Pécs kispadján is ült, a Rangadó.hu érdeklődésére pedig elmondta, hogy az SVSE-nél hasonló lesz a munkája, mint Garami Józsefnek, az MTK szakmai igazgatójának.

– Az elmúlt időszakban nem úgy szerepelt a Sopron, ahogy sokan elvárták volna, de szeretnénk, hogy az elkövetkező időben stabil legyen az NB II-es szereplés, ezért is beszéltünk a vezetőkkel hároméves időszakról – magyarázta Supka Attila. – Az első évben stabilizálni kell a helyünket a másodosztályban, a második idényben szeretnénk előrelépni, és aztán a harmadik szezonban már lehetne bátrabb terveket megfogalmazni. A háttér adott a klub részéről, akár az infrastruktúrára, akár a gazdasági részére igaz ez. Bízom benne, hogy azokat a célokat, amelyeket megbeszéltünk, meg is tudjuk valósítani. A szakmai rész ugyanúgy fog működni, mint mondjuk az MTK-nál Garami Józsi bácsinál. Én is ugyanúgy részt veszek a taktika kidolgozásában, az edzéseken és a meccselésben is. Egyelőre csak az első csapat szakmai irányításáért felelek, de később meglátjuk majd a továbbiakat.

Supka Attila a jelenlegi soproni vezetőedzővel, Németh Zoltánnal már több csapatnál is dolgozott együtt korábban.

– Zolival még a Videotonban csapattársak is voltunk, edzőként jött velem Békéscsabára, ahol elkezdtem az edzősködést az első osztályban, valamint a Honvédnál is dolgoztunk együtt, úgyhogy a kapcsolatunk nem újkeletű, átbeszéltünk mindent vele is, és Katona Sándor pályaedzővel is, aki még Sopronban volt játékostársam. Hiszem, hogy jó csapatot fogunk alkotni, itt az a lényeg, hogy az eredményeket tudjuk hozni – fogalmazott Supka Attila.

Szabó Zsolt, Heinrich Márk, Sifter Tamás és Nyilasi Bálint személyében vannak már érkezők, de várhatók még további erősítések is a játékoskeretben.

– Már az érkezésem előtt is történt egy-két igazolás, de természetesen szeretnénk még új játékosokat hozni, hiszen vannak olyan posztok, amelyekre ráfér az erősítés. Ezeknek a lehetőségeit folyamatosan keressük, több futballistával is tárgyalásban állunk. Bízom benne, hogy nemsokára már összeáll a keretünk – mondta Supka Attila.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik