NB II

Sifter Tamás hazatért

A 32 éves középpályás öt év után ismét szülővárosa csapata, az SVSE-GYSEV játékosa lett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sifter eddig 202 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára a Matáv Sopron, a Videoton és a Paks színeiben. Magyar Kupa-győztes volt a Sopronnal, bajnoki ezüstérmes a Videotonnal és a Pakssal, kétszeres Ligakupa-győztes a Videotonnal és egyszeres a Pakssal. A soproniakkal hároméves szerződést kötött.

Már a téli időszakban is felvetődött, hogy távozik Paksról, de akkor közölte, hogy hajlandó megküzdeni a helyéért. Ebből végül egy rendkívül szimpatikus, pozitív történet kerekedett, hiszen egy kivételében minden bajnoki meccsen pálya lépett tavasszal. Sifter a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ezúttal is szeretett volna az élvonalban maradni, de már nem volt maradása Pakson.

– Megérte télen ottmaradnia, hiszen rendszeresen játszott tavasszal…
– Nem is keveset, csak egy mérkőzésről hiányoztam eltiltás miatt. Jól jöttem ki abból a történetből, meghatározója voltam a csapatnak a tavaszi időszakban.

– Ennek tekintetében még furcsább, hogy éppen most távozott…
– Úgy éreztem, nincs maradásom Pakson. A körülményeket nem ecsetelném, de ha azt mondják, küzdjek meg helyemért és bizonyítsak, akkor bizonyítottam volna. De félévente az árral szembe menni nem jó dolog.

– A hazatérésen kívül voltak egyéb alternatívák is?
– Voltak lehetőségek, nem titkolom, sokat rágódtam, mert nagyon szerettem Pakson játszani, és szívem szerint maradni akartam. Sopronból Csiszár Ákos többször keresett, és éreztem, hogy ők azok, akik maximálisan mindent megtesznek azért, hogy hazatérjek. Családom van, két gyerekem, a klubnál biztos az anyagi háttér, ez is mérvadó volt a döntésemben.

– De ez „csak” NB II, mégsem az élvonal…
– Erősebb lesz a másodosztályú bajnokság, de pont emiatt szerettem volna Pakson maradni. Éreztem még magamban annyit, hogy az NB I-ben játsszak, ám erre sem visszalépésként tekintek, itt is fejlődőképes csapat van komoly célokkal.

Példakép lehet Sopronban

Csütörtökön elkezdte a felkészülést az SVSE-GYSEV csapata. Két nap ráhangolódás után hétfőtől veszi kezdetét a kemény munka. Az augusztus 17-i bajnoki rajtig közel negyven edzés és 13 felkészülési mérkőzés szerepel a programban – írja a klub honlapja.

– Sifter Tamást nem kell bemutatni, soproni labdarúgó. Hozzáállásával, rutinjával, jó játékával sokat tud segíteni. Remélhetőleg a fiatalok példaképévé válik – mondta Németh Zoltán vezetőedző. – Szabó Zsoltot a szünetben műtötték, a jövő héttől teljes intenzitással kapcsolódik be a munkába. Gólokat várunk tőle. Heinrich Márk szintén soproni, ő is hazatért. Szorgalmas, alázatos kapus.

Az edző mindenképpen szeretne még egy-egy gyors szélsőt és belsővédőt, vannak kiszemeltek, és örülne, ha a keret minél előbb összeállna.

– Azt vallom, hogy akit lehet, meg kell nézni, hisz nem tudhatjuk, mikor akadunk egy csiszolatlan gyémántra. A próbázók jövés-menését jövő hét végéig lezárjuk – mondta Németh Zoltán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik