NB II

Önbizalommal felvértezve

A Vasashoz kölcsönben érkező Zamostny Balázs gólokkal segítené a feljutáshoz az angyalföldieket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a következő idényben a Vasas együttesében szerepel kölcsönben az Újpest játékosa, Zamostny Balázs. A fiatal csatár az előző szezonban a lila-fehérek B csapatának házi gólkirálya lett, 15 tavaszi meccsén 6 gólt rúgott, az őszt pedig Siófokon töltötte kölcsönben. A hórihorgas támadó első újpesti NB I-es gólját júniusban szerezte éppen a Balaton-partiak ellen az utolsó fordulóban. A 21 éves labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, hogy az angyalföldiek első számú csatárként számítanak rá.

– Már bajnokság közben mutatott érdeklődést a Vasas, de a más NB II-es és élvonalbeli kluboktól is volt megkeresésem. Nagyon imponált, hogy az angyalföldiek kifejezetten engem akarnak támadó posztra leigazolni. Újpesten is maradhattam volna, de mérlegeltem, hogy inkább biztos játéklehetőséget szeretnék magamnak. Gondolkoztam, hogy egy Siófokhoz hasonló, az első osztályban hátrébb szereplő, vagy pedig egy NB II-es, feljutásért harcoló csapatba kerüljek, ahol én lehetek az első számú csatár. Ez az önbizalmamnak is jót tesz, ezért döntöttem a Vasas mellett. Jó ajánlatot is kaptam, biztosítottak arról, hogy sokat fogok játszani. Szerintem ez a szerződés csak előnyömre válhat. Mivel kölcsönben leszek a Vasasnál, így az Újpest akár vissza is rendelhet. Azon leszek, hogy a piros-kékeket minél több góllal segítsem a feljutáshoz. A későbbiekben pedig az a célom, hogy visszakerüljek az Újpest NB-es csapatába.

A fiatal támadó úgy érzi, hogy sokat fejlődött az Újpest B-t irányító Víg Péter keze alatt.

– Télen tértem vissza Siófokról, ahol szintén kölcsönben szerepeltem. Nagyon jó volt a hangulat az Újpest második csapatában, együtt volt a gárda. Mindenki jóban volt a másikkal, nem volt semmilyen széthúzás, és ennek is köszönhető, hogy elég jól szerepeltünk, még úgy is, hogy elég sok fiatal játszott, és ritkán álltunk ki kétszer egymás után ugyanazzal a kezdővel. Amióta visszakerültem hat gólt szerezem tizenhárom meccsen. Úgy érzem, hogy Víg Péter keze alatt sokat fejlődtem, és nagy önbizalommal vérteződtem fel a tavasz során, és végre a gólok is jöttek. Örülök, hogy a feljutásért harcoló együttesnek sikerült betalálnom, és ezt a formámat akarom továbblendíteni. Ha lesz egy jó szezonom, és esetleg a Vasas is feljut, akkor szerintem Újpesten is tárt karokkal fogadnak vissza az első csapatban.

A 21 éves csatár gólokkal segítené a feljutáshoz a Vasast az egycsoportos másodosztályban.

– Július 1-jén kezdjük a felkészülést. Nem ismerek mindenkit a Vasasnál, de azárt van pár olyan játékos, akikkel már játszottam együtt korábban. Remélem, hogy hamar beilleszkedek és befogadnak a társak. Július 3-án a Fradi ellen játszunk, ott már szeretném megmutatni magam. Mindenképpen azt várom, hogy a Vasas a feljutásért harcoljon, és egész évben ott legyünk tűzközelben. Rengeteg góllal szeretném hozzásegíteni a csapatot az NB I-be kerüléshez. Nekik és nekem is ez lenne a legjobb.

Olvasói sztorik