NB I

A csatár, aki a kiesésről döntött

Zamostny Balázs volt csapata, a Siófok ellen szerezte meg első NB I-es gólját az Újpestben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ősszel Siófokon szerepelt kölcsönben az újpesti Zamostny Balázs, aki télen visszatért a lilákhoz, de csak az NB II-es tartalékcsapatnál kapott szerepet. Egészen vasárnapig, hiszen a Balaton-parti szezonzárón csereként pályára lépett, és a kilencvenedik percben gólt is szerzett volt együttese ellen. A támadó a Rangadó.hu érdeklődésre elmondta, hogy teljes szívből nem tudott örülni első Újpest színeiben lőtt NB I-es góljának.

– A sors fura fintora, hogy Újpesten az első csapatnál most először voltam a keretben, éppen a Siófok ellen – mesélte Zamostny Balázs. – Már a meccs előtt is beszélgettem a volt csapattársakkal, kedvesen fogadtak, mindenki érdeklődött. Szombaton végig pályán voltam az NB II-ben a Balmazújváros ellen, így vasárnap maximum egy félidőt vállalhattam. A hatvankilencedik percben cserélt be az edzőnk, és a végén be is tudtam találni. Felemás érzés volt, egyrészt örültem neki, hogy az Újpest színeiben megrúgtam az első gólomat, viszont kicsit rossz érzés volt előző csapatom ellen gólt szerezni. Nem is volt annyira kitörő a gólörömöm, hiszen valahol azért sajnáltam a Siófokot. Sokat köszönhetek nekik, mert rendszeresen játszottam abban a fél évben, amit ott töltöttem. Nincs mit tenni, én most az Újpest sikeréért játszottam, ilyen a futball! Bevallom őszintén, minden tiszteletem Horváth Károly csapata előtt, ez a hajrá, amit a bajnokság végén bemutattak… Le a kalappal! A bennmaradáshoz mindenképpen nyerniük kellett volna, így talán nem is akkora tragédia, hogy betaláltam, más lett volna, ha mondjuk vezetnek, és úgy szerzek gólt.

Mivel az újpesti tartalékcsapat jövőre az átszervezés miatt csak a harmadosztályban szerepelhet, adódik a kérdés, hogy a tehetséges támadó hol képzeli el a jövőjét.

– Még van két év a szerződésemből Újpesten. Az első csapatnál kezdhetem meg a felkészülést, de az NB III-ban semmiképpen nem szeretnék játszani. Az most fog eldőlni, hogy több játéklehetőséget kapok-e az első csapatnál, ebben az esetben maradok. Ha nem, akkor könnyen lehet, hogy kölcsönbe fogok menni egy olyan csapathoz, ahol rendszeres játéklehetőséget kapok. Szerintem mindenkinek az az érdeke, a klubnak és nekem is, hogy tudjak fejlődni. Reménykedem a legjobbakban, bízom benne, hogy lesz jó pár ajánlatom, és sikerül kiválasztani a számomra legelőnyösebb megoldást – mondta a 21 éves csatár.

Olvasói sztorik