NB II

Kiprich biztosan távozik

Az NB II-től búcsúzó KBSC trénere szerint szezon közben megtört valami a csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Talán ez a barcikai foci legsötétebb napja…” – írja kbsc.hu.

„A kazincbarcikai labdarúgás soha nem volt még ilyen mélyponton” – állítva a KBSC szurkolói honlapja.

„Érdeklődni szeretnék, hogy a Kazincbarcika NB II-es labdarúgócsapatnál kialakult minősíthetetlen játék és utolsó helyezés ürügyén terveznek-e riportot készíteni a tulajdonossal, illetve Kiprich József vezetőedzővel az okokról? Nem tájékoztatják a csapatnál kialakult helyzetről, és a jövőről sem a szurkolókat” – írta e-mailben az egyik olvasónk szerda délután.

Ha a kizárás sorsára jutott Dunakanyar-Vác együttesét nem számítjuk, akkor a legutolsó, 15. helyen végzett az NB II Keleti-csoportjában, és ezzel dicstelenül búcsúzott a másodosztálytól a Kazincbarcika csapata. Kiprich József együttese borzalmas tavaszt produkált, március vége óta mindössze három pontot szerezett. Pedig szépen indult a szezon második fele, az első négy tavaszi fordulóban három győzelemmel és egy döntetlennel álltak, az ötbe kerülésért harcoltak a borsodiak, a Magyar Kupából pedig elbúcsúztatták az Újpestet.

Aztán jött az a bizonyos gyászos időszak, volt benne 4-0-s, 5-0-s, 6-1-es, és a mélyrepülés betetőzéseként 7-1-es vereség is… A Rangadó.hu érdeklődésére a távozó vezetőedző, Kiprich József elárulta: ő maga sem tudja a kudarc okát.

– Ez egy olyan bajnokság volt, ahol bárki megverhetett bárkit – kezdte értékelését Kiprich József. – Sajnos, mi úgy szerepeltünk ahogy, de ehhez nincs is semmi hozzáfűznivalóm. Egyáltalán nem úgy indult a szezon számunkra, hogy itt fogunk kikötni, de sajnos kiesés lett a vége. Én sem tudom az eredménytelenség okát. Beszélgettünk a kollégákkal is, de komolyan mondom, hogy nem tudjuk. Úgy indult a csapat, hogy ott lesz az első ötben, és akkor valami megtört. Nem tudom, mi lesz a gárdával, nekem június végén lejár a szerződésem, és biztosan távozom. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert tényleg nem így indult ez a szezon. A téli felkészülés után jól indultunk, nyertünk néhány meccset, de a Mezőkövesd elleni összecsapás után valami elpattant.

A Rangadó.hu megkereste a klub ügyvezetőjét, Molnár Andrást is, aki még nem tudja, ki lesz az új vezetőedző.

– A tavaszi mélyrepülésünkkel kapcsolatban semmit nem tudok mondani. Egyelőre nem tudjuk még, hogy ki lesz az új edző, Kiprich József június 30-ig a gárda trénere, de folytatunk már tárgyalásokat. Változások lesznek a klubon belül, de ez még nem publikus. Ennyit tudok mondani, remélem, hogy júliustól már többet tudok. A megmaradt játékosokkal a héten ülünk le tárgyalni, és majd meglátjuk hogyan tovább – mondta Molnár András ügyvezető.

Olvasói sztorik