NB II

Meggyőzték, hogy maradjon

Koszta Péter vezetőedző a legutóbbi meccsen nem látta a tüzet játékosai szemében, ezért úgy döntött, nem csinálja tovább.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Osztályozós helyen áll az NB II Keleti-csoportjában az újonc Putnok VSE, a vezetőedző szombati nyilatkozatában mégis félreérthetetlenül fogalmazott: „Ezzel egy szép időszak véget ért az életemben, azt gondolom, hogy most jött el a váltás ideje.”

Az Újpest FC B elleni 0-0 hazai pályán nem tartozik a legjobb eredmények közé, de annyira nem is tragikus, hogy azonnal be kelljen dobnia a törölközőt a trénernek, akinek neve egyébként az elmúlt bő egy évtizedben egyébként összeforrt a borsodi település labdarúgásával. Koszta Péter játékosként 2000-ben tért vissza szülővárosába, és hét éve tevékenykedik edzőként a csapat élén. Ezalatt a játékosállomány szinte teljes egészében kicserélődött, egyedül Monyók Péterrel dolgozik együtt több mint négy éve.

A Rangadó.hu érdeklődésére a tréner elmondta: komolyan gondolta szombati nyilatkozatát, de a vezetők rávették, hogy mégse távozzon posztjáról.

– Mi történt az ominózus nyilatkozata, tehát szombat délután óta?
– Elég kilátástalan játékot produkált a csapat, és mivel elégedetlen voltam mindennel, úgy gondoltam, nincs tovább. Már előtte is voltak olyan gondolataim, hogy ezt meg kellene lépnem – magyarázta Koszta Péter. – A lefújás után ezt nyilatkoztam, és később sem akartam visszavonni, vagy arra fogni, hogy hirtelen felindulásból mondtam, de este a vezetők eljöttek hozzám, és közölték: hat forduló van hátra a bajnokságból, ráadásul ezen a héten két meccsünk lesz, ezért nem látják értelmét a váltásnak. Hozzátették, hogy nem csak én vagyok az oka a történteknek, hanem a játékosok, az edzők és a vezetők együtt, ezért arra kértek, hogy csináljam végig ezt a szezont. Hétfőn újra leültünk, és ezúttal is ebben maradtunk.

– Az edzésmunkával, a mutatott játékkal vagy az eredményekkel elégedetlen?
– Osztályozós helyen vagyunk, tehát olyan rosszul nem szereplünk, de annak ellenére, hogy a bennmaradásért folytatott küzdelem egy élet-halál harc, nem láttam akkora tüzet ezen a meccsen a játékosokon. Mindenképpen szeretnénk ott lenni az egycsoportos NB II-be, de nem láttam rajtuk, hogy mindent megtennének ezért. Lehet rosszul játszani, de nagyobb tüzet vártam tőlük, és mivel nem ezt láttam, némileg megtörtem.

– Jelen helyzetben lát esélyt a bennmaradásra?
– Nem vagyunk meghatározóak az NB II-ben, de bízom a csapatban, és látok rá esélyt, különben már a szezon előtt sem vállaltam volna a munka folytatását. Volt már egy beszélgetés a srácokkal, és lesz is még. Minden csapat azért küzd, hogy bekerüljön. Nem fizikális, vagy képességbeli problémák vannak, hiszen a múlt héten például úgy kaptunk ki egy-nullra Balmazújvárosban, hogy hatvan percen keresztül tíz emberrel játszottunk, időnként jobban is, mint a hazaiak, és több lehetőségünk volt. Utána egy szóval sem mondtam olyasmit, mint most, nem haragudtam senkire, hiszen mindent megtettek a sikerért. Ha az Újpest ellen motivációs gondok voltak, akkor magamat hibáztatom, ezért ajánlottam fel ezt a lehetőséget, és komolyan is gondoltam. A vezetők viszont úgy döntöttek, hogy közösen kell megoldanunk a problémákat.

Olvasói sztorik