NB II

Putnok: új támogató érkezett

A szövetség arra kötelezte az egyesületeket, hogy március 31-ig gazdasági társaságokat hozzanak létre.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Ősztől ugyanis már csak az általuk működtetett profi csapatok (és játékosok) szerepelhetnek az egycsoportos NB II-ben.

A Putnok VSE ennek eleget tett: Negrutz Ágoston elnök és Tamás Barnabás polgármester, a térség országgyűlési képviselője a városháza dísztermében péntek délután nagy érdeklődés mellett, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bejegyeztették a Putnok FC Kft-t, amelynek 52 százalékban a Putnok VSE, 48 százalékban pedig a Sólyom Sándor által képviselt Puebla Kft. a tulajdonosa – írja a boon.hu.

Utóbbi határozottan leszögezte, hogy támogatásával azt kívánja elősegíteni, hogy az észak-borsodiak rendezett gazdasági körülmények között minőségi futballt produkáljanak. A jelenlévők nem voltak hajlandók elárulni, hogy a gazdasági társaságban kisebbségi üzletrészt szerzett fővárosi székhelyű cég mennyi pénzzel támogatja a szakmai célok megvalósítását. A Puebla képviseletében Kovács Zoltán, egykori sokszoros válogatott újpesti labdarúgó szaktanácsadói minőségében szót kapott a tájékoztatón.

Koszta Péter vezetőedző leszögezte: elvárják a játékosoktól, hogy harcolják ki az egycsoportos NB II-ben való szereplés jogát, ellenkező esetben aligha számíthatnak arra, hogy harmadosztályú futballistaként megélhetnek a sportágból. Bejelentették azt is, hogy a Putnok FC Kft-nek kettős ügyvezetése van Knopp Richárd és Kőrösi Róbert személyében. Utóbbi bemutatta a gárda újonnan igazolt játékosait, akik között az élvonalat itthon és a szomszédos országokban megjártak is vannak, és beszélt a salgótarjáni klubbal kialakított együttműködésükről is.

Átigazolások a hajrában

Az utolsó napokban is történtek változások az NB II-es csapat játékoskeretében.

Érkezett: Carlos Basilio (brazil, E.C. Contagem – Brazilia), Kelemen Levente (romániai magyar, SESO Turda – Románia), Edgard Mayor Freixes (spanyol, C.d’ E. Manresa), Dusan Pavlov (szerb, Egri FC – kölcsönbe).

Távozott: Boczki Attila (Salgótarjáni BTC – kölcsönbe)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik