NB II

A Kozármisleny hajrágólja

A baranyaiak hazai pályán 1-0-ra nyertek a Győri ETO II ellen az NB II Nyugati-csoportjának 24. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A további program

Nyugati-csoport
Április 27. szombat
17 óra: Bajai LSE – FC Ajka
17 óra: Aqvital-Publo Csákvári TK – Gyirmót FC
17 óra: BKV Előre SC – Veszprém FC
17 óra: Puskás Akadémia FC – Zalaegerszegi TE FC
17 óra: SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Szigetszentmiklósi TK-Erima
Április 28. vasárnap
17 óra: Szombathelyi Haladás II – MVM Paks II
17 óra: Kaposvári Rákóczi II – FC Tatabánya
Keleti-csoport
Április 27. szombat
17 óra: Szolnoki MÁV FC – Orosháza FC
17 óra: Nyíregyháza Spartacus FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
17 óra: Békéscsabai Előre 1912 SE – Szeged 2011
17 óra: Putnok VSE – Újpest FC B
17 óra: Ferencvárosi TC II – Bp. Honvéd-MFA
18 óra: Vasas FC – Kazincbarcikai BSC FC
Április 28. vasárnap
17 óra: Mezőkövesd-Zsóry SE – Debreceni VSC-DEAC
A Dunakanyar-Vác kizárása miatt a Restart-Ceglédi VSE szabadnapos.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál a sérülés után lábadozó Fröhlich Roland és Erőss Csaba csak a kispadon kapott helyet, Romics ott sem… A győriek élvonalbeli keretéből Kamenar, Sztanisics, Farkas II Balázs, Kvilitaia, valamint a fiatal, tehetséges Kalmár Zsolt, Lang Ádám és Németh László is ott volt a pályán.

Ellenfelénél aktívabban, támadószellemben kezdett a házigazda Kozármisleny, egy-két ígéretes lehetőséget is kialakított, de a 13. a grúz Kvilitaia majdnem a győrieknek szerzett vezetést, de a megfelelő pillanatban nem lőtte el a labdát a kapuval szemben. A 16. percben jött a baranyaiak első nagy helyzete: Vég Bence a kapu fölé lőtt. A 25. percben Zsdrál lövését védte Kamenar, az ellentámadás végén pedig Yassine próbálkozott, de Sólyom Csaba reflexmozdulattal hárított. Csakhamar Kovács Tamás kapu előtti lövése megpattant Sztanisics hátán, és a kapu felé vágódott, de Kamenar bele tudott kapni a labdába, így megmentett csapatát az öngóltól.

A kisalföldiek feljebb tolták a védekezésüket, már a túlsó tizenhatos közelében megtámadták a labdát birtokló embereket, így a baranyaiak előtt kevés lehetőség adódott, nem tudtak úgy kibontakozni, ahogy korábban. Egyszer mégis sikerült, de Városi és Nagy Dominik hiába lépett ki egy védő ellenében, végül lövésig sem jutott el a ziccer. A 38. percben Bjelanovics lövését védte a vendégek szlovák kapusa. A két perccel korábban bravúrosan blokkoló Lang Ádám a 42. percben a tizenhatoson belül buktatta Városi Viktort, amiért a játékvezető jogos tizenegyest adott. A büntetőt a sértett végezte el, de Kamenar kivédte! A lefújás előtt Farkas II Balázs végzett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, a sorfalról lepattanóval kapásból ismételt, de a labda a kapufán csattant, ezért gól nélkül ért véget az első felvonás.

Az 55. percben egy kemény ütközés után Fenyvesi Olivér került a földre a tizenhatoson belül, de a Kozármisleny nem kapott újabb büntetőt. A 62. percben Nagy Dominik küldött a kapufa mellé egy veszélyes szabadrúgást. Öt perccel később egy szögelt után Fellai fejesét védte Kamenar, de közben kollégájának, Sólyomnak is hárítania kellett. Apró pontatlanságok miatt nem tudtak ziccerbe kerülni a házigazdák, pedig a mezőnyben egyértelműen domináltak. A 84. percben Fellai bombázott a kapufára, két perc elteltével viszont megtört a hazai átok: Fröhlich Roland a győri kapu alsó sarkába lőtt, ez pedig a győzelmet jelentette a Kozármislenynek!

Szabó Zsolt, a Kozármisleny edzője: – Nagyszerű csapatot vertünk meg, amelynek a helyezése nem tükrözi, milyen képességekkel rendelkeznek egyénileg és csapatként is. Csapatom maximálisan kitett magáért, szívvel-lélekkel küzdött. A meccs nagy részében jól is játszottunk. A tizenegyest nem sikerült értékesítenünk, de megérdemelten nyertünk. Azon dolgozunk, hogy még jobb, minőségibb futballt tudjunk produkálni hétről hétre. Nagyon fiatal játékosaink vannak, néha rohanunk előre, sokszor fejjel a falnak, ezen kell változtatnunk. Szeretnénk megtartani a második helyezést.

Sándor István, a Győr edzője: – Nagyon gyengén játszottunk, talán a meleg miatt. Ez nem futball, ez szenvedés volt. Így nem lehet nyerni. A helyzet nem gól, és a kapufa sem gól. Ahhoz, hogy nyerjünk, többet kell tennünk, mert ez nem elég. A hazaiak találtak egy gólt, ezzel győztek.

NB II, Nyugati-csoport, 24. forduló

Kozármisleny SE – Győri ETO FC II 1-0 (0-0)

Gólszerző: Fröhlich (86.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik