A rutintalanság ára

Sólyom Csaba szerint nem bírták el, hogy az utolsó két meccsükön emberhátrányban kellett játszaniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Habár az előkelő harmadik helyen áll az NB II Nyugati-csoportjában, az utolsó két bajnokin is nagyarányú vereséget szenvedett a Kozármisleny, amely szombaton Tatabányán 3-0-ra, szerdán Sopronban pedig 4-0-ra kapott ki. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a baranyai gárda mindkét mérkőzést emberhátrányban fejezte be. Sólyom Csaba csapatkapitány szerint egyértelműen a rutintalanság számlájára írhatók a fegyelmezetlenséget. A 32 éves kapus a Rangadó.hu érdeklődésre elmondta, Koller Krisztián távozásával egyedül maradt a csapatban, mint rutinos játékos, és néha nehéz a dolga, hogy összefogja a fiatalokat.

– Ez a két meccs valóban nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük – kezdte Sólyom Csaba. – A kiállításokat nem bírtuk el, azokat egyszerűen nem tudtuk átvészelni. Ezek a fegyelmezetlenségek mind visszavezethetők a rutintalanságra. A keretünk ugyanis tele van fiatal, tehetséges, de még kiforratlan játékosokkal, de hát jön a következő meccs, ezért szép a foci, hogy gyorsan lehet feledtetni egy-egy botlást.

– Mennyire kell megkondítani a vészharangot?
– A vészharangokat nem kell kongatni, egyszerűen meg kell feszülni, és mindenkinek a maximumot kell nyújtania már a hétvégén. Persze, nem könnyíti meg a helyzetünket a sok eltiltás, közbejöttek a sérülések is, ez a szerda-szombat ritmus eléggé megterhelő, hiszen amúgy sem túl bő a keretünk, de a vészharangot semmiképpen nem kell megkondítani. Az tény, hogy az előnyünk kezd fogyni, de a célunk továbbra is az, hogy a dobogón végezzünk.

– Nagyon megsínyli a csapat, hogy Márton Gábor vezetőedző és a gólkirály-jelölt Koller Krisztián is a PMFC-hez távozott télen?
– Koller Krisztiánról annyit, hogy nem csak a pályán, de a pályán kívül is vezéregyéniség volt. A tizenegy gólja is sokat számított, de a pályán belül is megnyugtatta a játékot, igyekezett irányítani a fiatalokat. Az edzőváltás pedig nem azért történt, mert gyenge volt a csapat, hanem Márton Gábor feljebb került, ezt mindenkinek el kellett fogadnia. Szabó Zsolt érkezett a helyére, vele ugyanolyan jó együtt dolgozni és vele is el fogjuk érni a célunkat.

– Mint csapatkapitányra, nagyobb szerep hárul önre ezen a fiatal csapaton belül?
– Nagy a szerepem, de ezzel nincs is semmi gond, és örülök is neki, hogy útmutatást adhatok a fiataloknak, csak nem biztos, hogy egy rutinos játékos elég egy csapatba… Most elő is jöttek a hiányosságaink, de még egyszer mondom, előrenézünk! Szinte biztos vagyok benne, ha nincs a kiállítás, akkor egyik meccsen sem kapunk ki. Az emberhátrányt nem bírtuk el és kicsit szétestünk. Legközelebb a Haladás kettő érkezik hozzánk, amely a tartalékcsapatok közül a legjobb, ezt már tapasztaltuk. Ők nyugodtabban futballozhatnak, de hazai pályán azért elég jók vagyunk, és most azt kell mondanom, hogy vért kell inni, és hazai pályán bármi áron legyőzni őket.