NB II

A pályán hozott döntéseken fog múlni

Thomas Sowunmi szerint érdekes mérkőzést fognak játszani a Tatabánya ellen, hiszen egyik együttes sem készülhetett még füvön.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A hétvégén az OTP Bank Liga küzdelmei mellett a másodosztályban vitézkedő együttesek is megkezdik a tavaszi idényt. Az NB II Nyugati-csoportjának rangadóján a Tatabánya vendégeként lép pályára az őszt veretlenül záró FC Ajka csapata. A találkozót az eredeti, szombati időpont helyett vasárnap rendezik. Tavaly nyáron igazolt a vendég bakonyiakhoz a nigériai születésű, korábbi magyar válogatott támadó, Thomas Sowunmi, aki az ősz folyamán három gólt szerzett. A Ferencváros és a Vasas korábbi kiváló csatára a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy nem sikerült túl jól a felkészülésük, de a lényeg, hogy a bajnokságban jól szerepeljenek.

– Azt nem mondhatom, hogy túl jól sikerült az alapozás, de nem is ez a legfontosabb. A lényeg, hogy a bajnokságban jól szerepeljünk. Idei első mérkőzésünkre készülünk, az időjárás miatt szerintem még egyik csapat sem tudott füvön készülni. Érdekes találkozóra számíthatunk, úgy gondolom, hogy mindkét csapat győzelemre fog játszani – vélekedett Sowunmi.

– Mennyire ismerik az ellenfelet, hogyan készülnek a Tatabánya ellen?
– Ismerjük őket, a játékosokat és az edzőket egyaránt. Nekem is vannak korábbi csapattársaim a Tatabánya csapatában, a két tréner pedig sokáig dolgozott együtt. A labdarúgók pályán hozott döntései, és gondolatai alapján fog eldőlni az összecsapás. Az időjárási körülmények miatt nem tudunk külön készülni az ellenfelekből, minden csapat úgy futballozik, ahogy hagyják. Megpróbáljuk játszani a játékunkat, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

– Távozója és érkezője sem volt az Ajkának a tél folyamán, pozitívan jöhetnek ki ebből?
– Megvannak az előnyei, annak, hogy nem volt nálunk mozgás. Összeszokott a brigád, nem kell új embereket beépíteni. Ebből a szempontból azt mondom, ez mindenképpen pozitívum. Benne van a pakliban, hogy esetleg nem úgy alakul a bajnoki rajt, ahogy szeretnénk, hiszen előbb-utóbb minden csapat ki fog kapni. Nagyon szép eredményt értünk el ősszel, a célunkat kell elérni, mi pedig ezért dolgozunk továbbra is.

– Korábbi NB I-es klubjait és önt is viszonylag nagy reflektorfény övezte, ezzel ellentétben Ajkán csendben folyik a munka, hogy érzi magát ebben a közegben?
– Jól érzem magam, nyugalom van. Szerencsére vannak sikerélményeim, ami azért Siófokon annyira nem volt jellemző, ennek pedig nagyon örülök. Szeretek Ajkán futballozni.

Olvasói sztorik