NB II

Sowunmi és Rósa a Vasasban?

Komoly érdeklődés mellett tartotta meg első szurkolói ankétját a Vasas új vezetése az Illovszky Stadion VIP-termében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ankét elején röviden bemutatkozott az új ügyvezető, Varga Endre, és elárulta, hogy a jelenlegi tulajdonosi kör tárgyalt az Újpesttel és az MTK-val is, de végül a Vasasnál kötött ki. Kifejtette, hogy nagyon komoly adósságokat vettek át az előző tulajdonostól, így jelenleg a napi munka elsősorban ennek rendezésével telik. A problémás ügyeket később szeretnék bíróság elé vinni. A konszolidációban a német tulajdonos segítéségre van Markovits László is a Vasas SC részéről.

Christian Kraut, a gazdasági ügyekért felelős vezető elmondta, körülbelül 1,6 millió eurós büdzsé áll a csapat rendelkezésére a következő szezonban. Ebből az összegből a múlt problémáinak megoldása mellett a jövőre is tudnak majd pénzt fordítani.

A szurkolók közül többen firtatták, hogy mennyire lehet valós cél a feljutás a jelenlegi állapotok között, de a vezetés nem tágított korábbi álláspontja mellől. Egyöntetűen azt mondták, hogy csakis ezért dolgoznak.

Az átigazolások kapcsán Varga Endre megjegyezte, hogy az utóbbi két hétben nehéz volt minőségi magyar labdarúgókat találni, ezért próbáltak ki sok külföldit. Ennek ellenére még lehetnek érkezők itthonról, Rósa Dénesnek például konkrét ajánlatot is tett az NB II Keleti-csoportjában szereplő Vasas, de Thomas Sowunmival is felvették a kapcsolatot.

Szó esett az MLSZ döntéséről is, amely a héten kizárta a kameruni Makadji Boukar ügye miatt a Vasast az átigazolásokból. Varga Endre leszögezte, hogy az ügyvéd folyamatosan dolgozik a megoldáson, de nincs könnyű dolga, hiszen a klub többszörös visszaeső a korábbi tartozások és egyéb problémás esetek miatt.

A szombati, Putnok elleni hazai meccsel kapcsolatban megerősítették, hogy a frissen igazolt brazil légiósok még nem léphetnek pályára – áll a klub honlapján.

Olvasói sztorik