„Sok a labdarúgó, de kevés a futballista…”

Pásztor József elmondása szerint Rajczit, Bajzátot, vagy Simon Attilát is szerették volna megszerezni, de számukra megfizethetetlen összeget kértek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két kolumbiai és két román játékossal erősítette meg keretét télen az NB II Keleti-csoportjában listavezető Békéscsaba 1912 Előre SE. A szurkolók azonban nem repesnek az örömtől, hogy a csapatban szinte már alig van magyar játékos, aminek a klub Facebook-oldalán hangot is adtak kommentjeikben. A Rangadó.hu megkereste Pásztor Józsefet, a viharsarkiak szakmai igazgatóját, aki érdeklődésünkre őszintén nyilatkozott az átigazolásokról.

– Mit szól a szurkolói kritikákhoz? Az újonnan érkezett külföldiek jobb játékosok, mint a magyarok?
– Egyáltalán nem biztos, hogy a külföldiek jobbak lesznek, mint a magyarok, ezt csak a bajnokság folyamán tapasztalhatjuk – kezdte Pásztor József. – Én is tisztában vagyok vele, hogy sok a légiós a csapatban, de valamilyen szinten kényszerhelyzetben voltunk. Magyar játékosokat is szerettünk volna igazolni, Rajczi Pétert, Bajzát Pétert, vagy Simon Attilát is Békéscsabára akartuk csábítani, azonban a klub nem áll olyan fényesen anyagilag, hogy havi egy-másfél millió forintos fizetéseket adjon, amikor más játékosok mondjuk csak kétszázezret keresnek. Ez amúgy is csak széthúzást szított volna öltözőn belül… Még egy középszintű magyar játékos is drágának minősül, mi pedig olyanokat akartunk idehozni, akik valóban erősítést jelenthetnek. Sajnos Magyarországon sok a labdarúgó, de kevés a futballista. Aki egyeneset tud rúgni a labdába, az máris kimegy külföldre. Szóval választék szinte semmi nincs a piacon, aki megfizethető, és érdemben erősítést jelent.

– Mi a helyzet Makra Zsolttal és Balázs Józseffel? Őket miért kellett kölcsönadni az Orosházának?
– Nálam az említett játékosok ott vannak a legjobbak között, de azt tudni kell róluk, hogy sokáig sérültek voltak, és most is mindketten gerincsérvvel bajlódnak, hetek óta alig edzettek. Persze, néhány meccsen beszállva akár erősítést is jelenthetnének nekünk, de egy ilyen szintű futballistának nem jó, ha a padon ücsörög, és arra vár, hogy pályára kerüljön.

– Mit szól a vetélytársak erősítéseihez?
– A Nyíregyháza jól bevásárolt, komoly erősítéseket tud felmutatni. Kilencven százalék, hogy erősebbek is lesznek tavasszal, rájuk egészen biztosan figyelnünk kell. Ha most kezdődne a bajnokság, a Szolnok szinte biztosan bajnok lenne, hiszen öt-hat NB I-es játékost is igazolt. Szóval egy biztos: könnyű meccs nem lesz tavasszal, de a mi célunk természetesen az, hogy a bajnokság végén is az élen álljunk.

– Hogy értékelné a csapat felkészülését? Milyen volt a horvátországi edzőtáboruk?
– Az első két napon zuhogott az eső, úgyhogy az nagy kár volt, de amúgy jó volt kizökkeni az itthoni munkából. A körülmények extrák voltak, három meccset is tudtunk játszani füvön, csak edzeni nem tudtunk sokat az időjárás és a felkészülési mérkőzések miatt. A lehetőségekhez képest itthon is próbáltunk tisztességesen dolgozni, bízom benne, hogy ez a munka a csapat tavaszi eredményességén is megmutatkozik majd.