NB II

Megérkezett a kolumbiai duó

Keddtől a kolumbiai játékosok is bekapcsolódtak az NB II Keleti-csoportjában éllovas Békéscsaba csapatának felkészülésébe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 24 éves Mario Llanos Méndez utoljára a kolumbiai Deportivo Pereira együttesében futballozott, baloldali védő. A támadó Arbey Nina Mosquera a legutóbbi időszakot a venezuelai FC Yaracuyanos együttesében töltötte. Mindketten utánpótlás-válogatottságig jutottak hazájukban.

A klub honlapján Dajka László vezetőedző elmondta, hogy a papírmunkának még közel sem értek a végére, de a szerződést már mindkét fiú aláírta. A megállapodás idén nyárig szól, a klubnak opciós joga van, s ha kölcsönösen elégedettek lesznek egymással, folytatódhat a munka.

A kolumbiai vonal egyébként az egykoron Tatabányán edzősködő ecuadori Octavio Zambrano révén jött létre, aki jelenleg Kolumbiában a Deportivo Pereira vezetőedzője. Amennyiben sikeres lesz a két egyesület együttműködése, akkor a békéscsabaiak szeretnék még szorosabbra fonni a kapcsolatot a kolumbiai klubbal – fűzte hozzá Dajka László a beol.hu oldalon.

Békéscsaba 1912 Előre SE

Érkeztek: Mario Llanos Méndez, Arbey Nina Mosquera (kolumbiaiak), Adrian Hadar, Calvin Ali Tolmbaye (románok)

Érkezhet: Damir Milanovics (szerb)

Távozott: Balogh Miklós (Szigetszentmiklós), Balogh Tamás (Cegléd), Cornel Nadaban (román), Kiss Zoltán (Siófok), Mario Pufek (szerb)

Olvasói sztorik