NB II

Ketten távoztak Békéscsabáról

Makra Zsolt és Balázs József az NB II-es listavezetőtől a megyei riválishoz igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Eddig nem történtek nagy változások az NB II Keleti-csoportjának negyedik helyén telelő Orosháza FC keretében, az átigazolás hajrájában azonban új fejlemény, hogy Békéscsabáról Makra Zsolt és Balázs József is a csapathoz igazol. Major László vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy komoly erősítést jelenthetnek az új érkezők az együttes számára.

– Új fejleményekkel tudok beszámolni, hiszen kilencvenkilenc százalék, hogy Makra Zsolt és Balázs József csatlakozik hozzánk Békéscsabáról – árulta el Major László. – Eddig mindössze az egyiptomi Hamed Mohamed Ramadan érkezett, habár ő már korábban jött, csak nem voltak rendben a papírjai. A két magyar játékos viszont komoly erősítést jelenthetnek nekünk, még van rá két hetem, hogy beépítsem őket a csapatba.

– Mi az oka, hogy a felkészülési mérkőzéseken nem játszottak olyan eredményesen, mint az őszi bajnokikon?
– Engem sose érdekeltek az edzőmeccsek eredményei, ott nem az számít. A bajnokságra koncentrálunk, a rajtra akarunk kellően felpörögni. Külföldi edzőtáborba nem tudtunk menni, ahhoz nincsenek meg az anyagi feltételek. Salakos pályán készültünk ráadásul, ami szintén nem egyszerű történet, de sok munkát végeztünk a srácokkal, aminek meg lehet az eredménye tavasszal.

Megkerestük a két új szerzeményt, Makra Zsoltot és Balázs Józsefet is. Előbbi a REAC és a Győri ETO csapataival szerepelt az NB I-ben, 2009 nyarától pedig a Békéscsaba játékosa volt.

– Szerettem volna több játéklehetőséghez jutni, ezért döntöttem úgy, hogy Orosházára igazolok – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére a 30 éves védő, Makra Zsolt. – Elbeszélgettem Dajka Lászlóval, aki nem tudta garantálni, hogy rendszeres játéklehetőséget kapok Békéscsabán, így a saját érdekemben úgy döntöttem, hogy csapatot váltok. Orosházán én is, és Balázs József is ismerjük a helyi viszonyokat, ami sokat számíthat. Jelen pillanatban úgy érzem, jó döntést hoztam.

Balázs József már volt az Orosháza játékosa, de Békéscsaba előtt megfordult Tatabányán és Kecskeméten is. A támadó ősszel kilenc alkalommal játszott és két gólt szerzett.

– Pozitívnak értékelem a békéscsabai időszakomat, hiszen négy évet töltöttem a viharsarkiaknál, azonban jobbnak láttam, ha most a több játéklehetőség reményében más csapatban folytatom – mondta a 28 éves csatár. – Békéscsabán Dajka László vezetőedző nem ragaszkodott hozzám, így kézenfekvő volt, hogy váltsak. A tél folyamán már többször beszélgettem Major Lászlóval, aki elmondta, hogy számítana rám, erősítést jelentenék nekik. Szerda délután csatlakozunk Makra Zsolttal az Orosháza csapatához, és igyekszünk mihamarabb beilleszkedni, és segíteni az együttest, hogy legalább olyan eredményes legyen, mint ősszel volt.

Olvasói sztorik