NB II

Megbüntetik az Orosházát?

A mórahalmi nemzetközi torna utózöngéi: ki járt el helyesen, és kire vár MLSZ-büntetés?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III-as Mórahalom VSE színvonalas felkészülési tornát szeretett volna rendezni hazai környezetben, amelyre másodosztályú riválisokat hívott: a Szeged 2011, az Orosháza FC és a Veszprém FC csapatát. Mindhárom klub igent mondott, de a bakonyiakkal még abban az időszakban született megegyezés a részvételükről, amikor a szegedi Vágó Attila volt a csapat edzője. A trénert időközben Nagy Tamás váltotta, ő pedig inkább egy közeli célpontra és könnyebb edzőpartnerre, a Lombard Pápa második csapatára szavazott – írja a szegedma.hu.

A veszprémiek tehát szerdán lemondták a részvételt, de Csák Zoltánnak a házigazda Mórahalom VSE vezetőedzőjének az egykori szarvasi trénere, az NB I-ből is jól ismert Ioan Patrascu segítségével sikerült beugró ellenfelet találnia. A román harmadosztályú Soimii Pancota csapata meg is érkezett, a nemzetközi mérkőzésekhez szükséges MLSZ-engedélye viszont nem!

Az Orosháza és a Mórahalom végül vállalta a románok elleni mérkőzést, a Szeged nem. Bozóky Imre, a Szeged 2011 jogi képviselője a klub honlapján bemutatta az MLSZ ide vonatkozó versenyszabályzatát.

– Véleményem szerint a Szeged 2011 vezetői cselekedtek helyesen, a szabályzat ugyanis kimondja, hogy előzetes engedély nélkül egyetlen magyar klub sem játszhat hazánkban külföldi csapat ellen nemzetközi mérkőzést – magyarázta a szövetség korábbi elnöke.

Az MLSZ részéről Varga Krisztina, a versenyszervezési osztály vezetője ismertette a hivatalos állásfoglalást.

– A rendelkezésünkre álló információk ismeretében azt tudom elmondani, hogy a Szeged 2011 vezetői abszolút helyesen jártak el, hogy tartották magukat az MLSZ nemzetközi mérkőzésekre vonatkozó versenyszabályzatához – szögezte le a szövetség munkatársa.

A kérdés már csak az, hogy miért nem érkezett meg az MLSZ engedélye, milyen büntetést kap az Orosháza és a Mórahalom, illetve miért lehet lemondani büntetlenül a részvételt egy felkészülési torna előtt néhány nappal?

Olvasói sztorik