NB II

A Mórahalom legyőzte a Szegedet

Az Orosháza ellen viszont javítottak az NB II-es csongrádiak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán visszamondta szereplését a szombati mórahalmi Ferroép Kupán az NB II-es Veszprém FC, ezért a román harmadosztályú ligás Soimii Pancota együttese ugrott be a bakonyiak helyére.

Mórahalom VSE – Szeged 2011

A felkészülési torna nyitómeccse egy jó iramú, sok helyzetet hozó, kimondottan nézőcsalogató találkozó volt. Mindkét kapusnak akadt dolga bőven, a mezőnyben több tetszetős akciót is kidolgoztak a csapatok, nem volt hiány izgalomban – tudósít a szegedma.hu.

Az eseménydús első felvonás után a második félidőben tovább záporoztak a helyzetek, és az 55. percben megérkezett az első gól is: a hazaiak rutinos védője, Magyar György a félpályánál kiszúrta, hogy Belecsan kapus kint áll, ezért nagy erővel kapura ívelte a labdát. A vendégek hálóőrét meglepte a lövés, kissé elmélázott, későn indult vissza, és két kézzel már csak a saját kapujába tudta paskolni a játékszert (1-0). A 75. percben Fülöp megszerezte csapata második gólját: egy szép összjáték után középről, nagy erővel lőtte ki a hosszú sarkot (2-0).

Orosháza – Soiimi Pancota

Az Orosháza nagy lendülettel, végig dominálva játszotta le az első játékrészt, nemigen akadt dolga az NB II-es csapat kapusának. A második félidőben azonban gyökeresen megváltozott a játék képe: a román csapat sorra szervezte az akciókat, az, hogy csak egy gólt tudtak szerezni, az orosházi kapusnak volt köszönhető, illetve a kapufának és Fortunának is.

Szeged 2011 – Orosháza FC

Az első húsz percben egyik alakulat sem jutott el helyzetig. Egy-egy átlövésen és két-három szögleten kívül nemigen lehet feljegyezni semmi izgalmas jelenetet. A 28. percben Kis Róbert Pazar labdájával balról Gomez talált rést a védelemben, keresztbe passzolt és Timm jó helyre érkezve, közvetlen közelről a hálóba lőtt (1-0). A 34. percben Gomez oldalról szlalomozott a kapu felé, 16 méterről lőtt, labdája a felső lécen csattant. A 42. percben tovább növelte előnyét a Szeged: Dedics tekert be balról, egy védő, majd Timm is elvétette a labdát, a hosszú oldalon azonban érkezett Geiger, és a kapuba továbbított (2-0).

A második játékrészben is inkább a Szeged veszélyeztetett, Trepák kapusnak nem volt szüksége bravúrra, sarokrúgásoknál és felíveléseknél kellett inkább bizonyítania. Az első nagyobb ziccerre a 65. percig kellett várni, ekkor Gomez tekert a kapussal szemben mellé egy labdát. Tíz perccel később Markovics lőtt mellé, majd a 80. perben Geiger tette ugyan ezt 16 méterről.

Ferroép Kupa

Mórahalom VSE – Szeged 2011 2-0 (0-0)

Szeged: Belecsan – Kéri, Farkas M., Mórocz, Radnai, Frölich, Farkas Z., Jovánczai, Szucskó, Gémes B., Pócs. Cserék: Fődi, Bress, Huszár, Vangel

Gólszerzők: Magyar, Fülöp

Orosháza – Soiimi Pancota (román) 3-1 (3-0)

Orosháza: Molnár – Milenkovics, Kerekes, Futaki, Szabó N., Ács, Ondrejo, Varga, Végh, Mohamed, Tóth. Cserék: Kerepeczki, Szűcs, Bernát, Petrovics, Juhász, Lupsa. Edző: Major László

Gólszerzők: Ács, Milenkovics, Tóth D.

Szeged 2011 – Orosháza FC 2-0 (2-0)

Szeged: Trepák – Laczkó, B. Kapics, Petrók, Dedics, Ulvicki, Markovics, Kis, Geiger, Marian Timm, Gomez. Cserék: Farkas M., Radnai, Kéri, Belecsan. Edző: Gálhidi György.

Orosháza: Bordás – Millenkovics, Kerekes, Futaki, Szabó, Varga, Ondrejo, Ács, Kerepeczki, Mohamed, Tóth. Cserék: Molnár, Szűcs, Bernát, Petrovics. Edző: Major László.

Gólszerzők: Timm, Geiger

Olvasói sztorik