NB II

„Mindenkit lelőtt a környezetében”

Megszerezte szezonbeli első gólját Szabó Viktor, aki a rendszerváltás miatt került be a kezdőcsapatba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző bajnoki évad során 29 meccsen kezdőként lépett pályára az NB II Nyugati-csoportjában szereplő BKV Előre együttesében Szabó Viktor. 11 találatával a fővárosiak házi gólkirálya lett, és jelentős szerepet vállalt a bennmaradás kiharcolásában. Igen ám, de a közlekedéseiknél kölcsönben szereplő 26 éves csatárnak nyáron vissza kellett térnie Mezőkövesdre. A borsodiak parádésan kezdték a jelenlegi idényt, hat fordulón keresztül folyamatosan győztek, és hétpontos előnnyel rendelkeztek a keleti tabellán. Minden szép és jó volt, csak nem Szabó Viktor számára, aki nem, vagy csak alig kapott játéklehetőséget ebben az időszakban.

A Mezőkövesd remek rajtját pocsék folytatás, kupakiesés és hét nyeretlen bajnoki meccs követte, így a játékrendszer változtatása mellett döntött Véber György vezetőedző, s beállította a kezdőben a gyöngyösi születésű támadót, aki a Ferencváros II ellen gólt fejelt, s a csapat ismét nyert (3-2)!

– A csapat a hosszú nyeretlenséget, ön pedig a hosszú góltalanságot szakította meg az FTC kettő ellen.
– Duplán is fontos volt számomra ez a meccs. Hétmeccses sikertelen szériát próbáltunk lezárni, és szerencsére sikerült is – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Szabó Viktor. – Számomra plusz volt, hogy góllal vettem ki a részemet a győzelemből. Nagyon jó volt a hangulat a meccs után, remélem, sikerül az utolsó meccset is behúzni, nagyon fontos lenne, hogy a dobogón teleljünk.

– A tudósítás szerint a gólját követően „Szabó egyébként mindenkit lelőtt a környezetében”! Mire véljük ez militáns gólörömöt?
– Ez még régebben alakult ki, nem is tudom igazán, hogy miért. Már a BKV-ban is ezt csináltam, nincs különösebb jelentősége, vagy üzenetértéke, csak bohóckodás a srácokkal.

– Az előző szezonban bőven volt alkalma gyakorolni, mivel tizenegyszer volt eredményes, de csoda, hogy napjainkban még emlékszik rá, hiszen ez volt az első találata a mostani idényben.
– Ez új szituáció volt számomra. A szerződésem ide szólt, de az előző bajnokságban, a BKV Előrében nagyon jól éreztem magam, nagyon jó évet töltöttem ott, a csapattal, az edzőkkel és Mátyás Tibor elnökkel is nagyon jó volt a kapcsolatom. Maximálisan éreztem a bizalmat, ennek köszönhető, hogy sikerült tizenegy gólt rúgnom. Nyáron visszatértem Mezőkövesdre, ahol Véber György vezetőedző nem ismert, és eleinte csak egy csatár kapott lehetőséget a játékrendszerben, ő pedig az elsőszámú támadónk, Hamar Ádám volt. Az edzéseken ugyanazzal a mentalitással dolgoztam, mintha kezdő lennék, de tudtam, hogy legfeljebb csak a kispadról tudok segíteni. Mivel a szereplésünk így alakult, átálltunk két csatárra, és immár én is kezdőként kaptam lehetőséget. Ezért is örülök nagyon a gólomnak, remélem, a folytatásban is bizonyítani tudom, hogy ott a helyem a pályán.

– Hat meccs veretlenül, aztán hét meccs nyeretlenül. Minek köszönhető ez a bizarr széria, amit a Ferencváros ellen zártak le?
– A jó sorozatunkban, az első hat mérkőzésen bajnokaspiránsokat vertünk meg, ez nagy lendületet adott. A Létavértes elleni kupakudarc miatt valami megtört a csapatban. Nem estünk szét, nem bomlott meg az egység, és az edzéseken sem lehetett tapasztalni semmi változást. A helyzeteink ugyanúgy megvoltak, de egyszerűen elkaptunk egy olyan szériát, amikor a kapufáról befelé helyett minden kifelé pattant. Nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkon. Nem vertek minket agyon, csak egy-egy gólokkal kaptunk ki, ez is rendkívül bosszantó volt. Ártalmatlan szituációkból kaptuk a gólokat, sokáig nem sikerült átlendülni ezen, de a legutóbbi sikerre újra átszakadt egy gát.

Olvasói sztorik