Kiemelt hírek

Nem teljesen esélytelen a BKV Előre

Szabó Viktor: próbáljuk az öltözőn belül megoldani a problémákat.

Szokatlan esemény zavarta meg a BKV Előre játékosainak hétfő délelőtti edzését: egy nő öngyilkossággal fenyegetődött, és felmászott egy magas póznára a Sport utcai pálya szomszédságában! Órákba telt, mire lekönyörögték, de a labdarúgókra kedden még ennél is izgalmasabb percek várnak, hiszen a Magyar Kupa negyedik fordulójában az élvonalbeli Diósgyőrt fogadják!

A BKV Előre tíz forduló után 13 ponttal a tízedik helyen áll az NB II Nyugati-csoportjában. Az együttes házi gólkirálya az öt találatnál járó Szabó Viktor, aki korábban a DVTK színeiben is futballozott. A Rangadónak nyilatkozó 25 éves csatár szerint megfelelően felkészültek a keddi rivális játékából, és bár nem ők az esélyesek, nem mondanak le a továbbjutásról!

– A Diósgyőr ebben a szezonban még nem nyert bajnoki meccset idegenben…
– Hazai pályán játszunk, ezért úgy készülünk a Diósgyőr ellen, minden más ellenféllel szemben. Számunkra már az is nagy siker, hogy eljutottunk idáig, és egy élvonalbeli csapattal játszhatunk, de természetesen szeretnénk megszorongatni a Diósgyőrt, és megnehezíteni a dolgát! Jó lenne, ha továbbjutnánk, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Ma is külön edzést tartott nekünk Szapor Gábor, alaposan elemeztük a borsodiak játékát és pontrúgásait, megfelelően felkészültünk belőlük.

– Korábban megverték a Tatabányát és a Baját, de az utóbbi négy fordulóban csak egy döntetlenre futotta. Rossz formában vannak?
– Az eredmények azt mutatják, hogy hullámvölgyben vagyunk, mégsem gondolom, hogy akkora gödörbe kerültünk volna… Úgy érzem, nem vagyunk teljesen esélytelenek holnap, hiszen ez ugyanaz a csapat, amelyik korábban jó sorozatot produkált a bajnokságban. Az elmúlt négy fordulóban csak egy pontot szereztünk, hogy miért, annak sok összetevője van, amelyeket próbálunk az öltözőn belül megoldani, és kedden mindent megteszünk a sikerért!

– Szinte minden meccsen ugyanaz a kezdőcsapatuk összeállítása. Ennek mi az oka, és mi az előnye?
– A keretünk elég erős, de a lehetőségeink behatároltak. Azok a legjobbak, akik a pályán vannak, de nincs húsz azonos képességű labdarúgónk. Ez abból a szempontból mindenképpen előnyös nekünk, hogy jól ismerjük egymást, és elég volt néhány forduló, hogy összeszokjunk.

A BKV Előre – Diósgyőri VTK Magyar Kupa-mérkőzés kedden 14 órakor kezdődik a Sport utcai stadionban. A találkozóról helyszíni tudósítást olvashatnak a Rangadón!

Ennek a fele sem tréfa!
Amiről Szabó Viktor mesélt, egyáltalán nem volt túlzás, hiszen a Magyar távorati Iroda is beszámolt róla, hogy emelőkosár segítségével hozták le egy villamos-távvezeték tartóoszlopának tetejéről azt a nőt a VIII. kerületi Sport utcában, aki eddig ismeretlen okból mászott fel oda.
Olvasói sztorik