NB II

Rémálom a Kaszás utcában

Goretich Krisztián vezetőedző az ellenségeinek sem kívánja, amit a Veszprém elleni 1-9 alkalmával átélt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egész NB II idei legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a Bajai LSE (a klub címe: Kaszás utca…), amely a Nyugati-csoport 12. fordulójában, szombaton, hazai pályán szaladt bele egy 9-1-es pofonba a Veszprém FC ellen. Goretich Krisztián vezetőedző tehetetlenül szemlélte a kispadnál csapata vergődését. A Rangadó.hu érdeklődésére a megalázó vereségről és a bajai labdarúgás jelenlegi helyzetéről is beszélt a szakember.

– Egy rémálom volt, az ellenségeimnek sem kívánom, hogy átéljék azt, amit én ezen a mérkőzésen – mesélte a Veszprém elleni blamáról Goretich Krisztián. – Igazából egy dologban hibáztam csak, mert nem kellett volna cserélnem, hagyni kellett volna ennek a tizenegy játékosnak, hogy megegyék, amit főztek.

– Milyen okai lehetnek a lélektelen játéknak?
– Azt le kell szögezni, hogy Baján nem túl rózsás a helyzet, ami az anyagiakat illeti. Én magam öt hónapja nem kaptam egy forintot sem, többek között a szakmai stáb tagjai dobták össze néhány játékos fizetését, ennek tükrében különösen bántó ez a teljesítmény. Fiatal csapat vagyunk, de legfőképpen a két rutinosabb játékosomra vagyok mérges, nekik kellene segítségemre lenniük leginkább, és a fiatalokat jó irányba hajtani.

– Mit tehet ilyenkor egy edző?
– Már a mérkőzés utáni értékelésemben is felvetettem, ha a vezetőség úgy látja, hogy bennem van a hiba, akkor szó nélkül átadom a helyemet. ÉN nem fogok a játékosokkal kiabálni, vagy veszekedni, hiszen én játékos párti edzőnek tartom magam. Már szombaton is leültünk beszélgetni, és még a következő edzésen is folytatjuk a diskurzust, hiszen ekkora blamázst nem könnyű feldolgozni. Mentálisan sokkal több kell…

– Korábban három-egyre megverték a bajnoki címre hajtó Gyirmótot, most viszont itt van ez a hatalmas pofon a Veszprémtől. Tulajdonképpen melyik a csapat igazi arca?
– A srácok már bizonyították, hogy képesek a jó játékra. Azonban már említettem, hogy nem könnyű a helyzetünk. A finanszírozási problémák kihatnak a teljesítményünkre, ezt kár szépíteni. Az önkormányzat valamiért nem érzi szívügyének a bajai labdarúgást. Pedig a csapat vezetői hatalmas munkát végeznek, hogy életben maradjon itt a klub. Sajnos a bajnokság átszervezése sem a mi malmunkra hajtja a vizet, sőt lehet, hogy az egész magyar labdarúgásra negatív kihatással lesz, de ezek olyan dolgok, amelyek felettünk állnak. Nincs más lehetőségünk, mint küzdeni tovább azért, hogy még sokáig életképes legyen a labdarúgás Baján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik