Hírek

A fiatal gólfelelős

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az utolsó helyezett csapat csatára, Szöllősi Tamás vezeti a góllövőlistát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Öt góljával holtversenyben vezeti az NB II Nyugati-csoportjának góllövőlistáját, csapata, a Bajai LSE viszont az utolsó helyen áll. A 19 éves csatár, Szöllősi Tamás erről a furcsa helyzetről, az együttes szerepléséről és kedvenc magyar csapatáról is mesélt a Rangadó.hu érdeklődésére.

– Beszéltük az öltözőben is, hogy furcsa helyzet, hogy az utolsó helyezett csapat játékosa rúgja a legtöbb gólt. Egyrészről örömmel tölt el, mivel tizenkilenc évesen vezetni a góllövőlistát azért nagy dolog, másrészről viszont csalódott vagyok, hogy a csapattal az utolsó helyen állunk – mesélte a Rangadó megkeresésére a bajai Szöllősi Tamás.

– Mi kell ahhoz, hogy egy csatár sokszor legyen eredményes? Mik azok az egyéni képességek, amikben leginkább erős, és miben kell még fejlődnie?
– Jókor kell jó helyen lenni. Úgy érzem, a gólérzékenységemmel nincs nagy gond, a cselező-készségem is rendben van, kicsivel talán többet kéne passzolnom, valamint fejjátékban mindenképpen javulnom kell még a későbbiekben.

– A csapat gyenge szereplése minek tulajdonítható?
– Nagyon fiatal a csapatunk, sok játékosnak még nem volt NB II-es tapasztalata. Nyáron nagyon kicserélődött a gárda, és voltak más jellegű gondok is, úgyhogy nem könnyű a helyzetünk, de remélem mihamarabb jönni fog pár önbizalom-növelő győzelem.

– Az ön fejében nem fordult meg a távozás gondolata nyáron? Voltak ajánlatai?
– Igen, voltak lehetőségeim. Többek között Nagy Tamás megkeresett, hogy elhívna a Fradi kettőbe. Azonban Pécsre vettek fel egyetemre, így itt akartam maradni.

– Melyik magyar élvonalbeli csapat a legszimpatikusabb? Van kedvenc külföldi együttese?
– A Videoton játéka tetszik leginkább. Nagyon masszív a védelmük, jól szervezettek. Külföldről pedig már gyerekkorom óta a Manchester Unitednek szurkolok.

Olvasói sztorik