NB II

Nem volt rés Rézsó pajzsán

Ismét a veterán kapus beugrására volt szükség, és megint rutinból kivédte az ellenfél szemét.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 4. forduló
Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre SE 0-0
Szolnok, 700 néző. Játékvezető.: Nagy R.
Szolnok: Rézsó – Kiprich D., Mile (Pintér, 66.), Szeleczki, Rokszin – Lengyel B., Bohner, Zováth, Nagy I. (Szepessy, 56.) – Kocsis D., Vári. Edző: Romanek János
Békéscsaba: Máthé – Mészáros, Lengyel D., Botis, Juhász Gy. – Raducu, Varga N., Nadaban (Pozsár, 56.) – Obot, Randelovics (Balázs J., 82.), Leucuta (Majoros, 67.). Edző: Dajka László

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Békéscsaba gólnélküli döntetlent játszott a Szolnok otthonában az NB II Keleti-csoportjának negyedik fordulójában. A beol.hu tudósítása szerint a vendégek tudatosabban futballoztak, de a szolnoki kapu előtt több esetben az utolsó pillanatban nem tudtak jó megoldást választani, vagy a rutinos Rézsó Péter védett. Az Előre irányította a játékot, de a kapu előtt elfogyott a tudomány. Ezen a napon a vendégek nem bírtak a remek napot kifogó Rézsó kapussal, így meg kellet elégedniük egy ponttal.

„Végig uraltuk a játékot, de a remekül védő Rézsó Péter megakadályozott minket a három pont megszerzésében” – értékelt Dajka László, a csabaiak vezetőedzője.

Kell-e nagyobb elismerés az ellenfél dicséreténél? Bár a megszerzett egy pont kétségtelenül a 42 éves hálóőr érdeme, nyilván ő is elégedettebb lenne, ha csapata veszélyesebb támadójátékot produkálna, mert a négy meccsen megszerzett két pont édeskevés a játékosállománya alapján az élmezőnyhöz tartozó csapattól. A Szolnoki MÁV FC kapusedzője, egyben örökös beugró kapusa, Rézsó Péter a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, több labdabirtoklásra és bátrabb támadójátékra lenne szükség az eredményességhez.

– Mi történt, hogy már megint ön védett?
– Tóth Zolinak volt egy kisebb sérülése, a csütörtöki edzésen megrántotta a vállát, és úgy döntöttünk, inkább nem kockáztatunk. A kecskeméti Ligakupa-meccsen még rendben volt, ott megosztva védtünk. Szombaton váltottunk, de kedden, az MTK ellen megint ő fog védeni – mesélte a meccs hőse, Rézsó Péter. – Nagyon sok dolgom nem volt, de a helyzetek alapján a Békéscsaba megérdemelte volna a győzelmet. Nekünk talán egy komoly lehetőségünk akadt, viszont három-négy veszélyes lövést kellett megfognom, és volt olyan is, amit mellérúgtak. Úgy érzem, megtettem, amit lehetett.

– Szezononként csak néhány alkalommal kell beugrania. Hogyan képes mégis ilyen jó teljesítményre?
– Nálam ez már csak a rutinnak, meg az éveknek köszönhető. Tudom, mennyit kell edzenem, lejátszottam már számos rangadót az NB I-ben, ismerem a másodosztály mezőnyét, a Békéscsaba csapatát pedig különösen jól ismerem, hiszen rengeteg meccset játszottunk már ellenük.

– Négy meccsből két pont, ez nagyon kevés a Szolnoktól! Mi a baj csapatszinten?
– Bátrabb támadójátékot kellene erőltetni, többet kellene a labdát birtokolni, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani, és többet kellene egy-két játékosnak nyújtania…

Olvasói sztorik