Nyugaton is bizonyítana

Négy év keleti szereplés után az NB II Nyugati-csoportjába igazolt a debreceni Oláh Gergő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály tavalyi újonca, a Balmazújváros kiváló őszi időszakot produkált, s ebben kulcsszerepe volt Oláh Gergőnek is. A 23 éves jobbhátvéd hamar alapemberré vált, s jó teljesítményével felhívta magára az őt kölcsönadó DVSC figyelmét is. Télen visszarendelték, amit az újvárosiak nagyon sajnáltak. A tavaszi szezonban nem tudott bekerülni a veretlenül menetelő csapatba, maradt az ugyancsak másodosztályú DVSC-DEAC. A nyári felkészülés után eljött a nagy lehetőség, hiszen a debreceniek a Bajnokok Ligája-selejtező, és a sok utazás miatt kvázi tartalékcsapattal utaztak a kaposvári bajnokira. Oláh is ott volt a kezdőben, de nem nyújtott maradandót, a csapat pedig 1-0-ra kikapott, így nem ragadt meg a bajnoki címvédőnél. Ismét kölcsönadták egy osztállyal lejjebb, de ezúttal nem a szomszédos Balmazújvárosnak, hanem a Nyugati-csoportban feljutási terveket szövögető Tatabányának.

A Rangadó.hu érdeklődésére Oláh Gergő úgy vélekedett, ha az a bizonyos kaposvári meccs jobban sikerül, akkor talán minden másképpen alakul, de a felforgatott összeállítás miatt elég nehéz volt jól teljesíteni.

– Hogy került a képbe Tatabánya?
– Nyáron elkezdtem a felkészülést az első csapattal, utána a Kaposvár ellen sikerült bemutatkoznom az NB I-ben, de jött egy megkeresés a Tatabánya részéről, és a DVSC vezetői úgy döntöttek, hogy a több játéklehetőség miatt elengednek egy évre, kölcsönbe – mesélte a Rangadó megkeresésére Oláh Gergő. – Az NB I-es keretben sokan vannak, és mivel úgy tűnik, hogy a Bajnokok Ligája után az Európa Liga csoportkörébe sem jut be a csapat, nem nagyon játszanék. Maradna az NB II-es együttes, de ott olyan nagy célok nincsenek, hiszen az átszervezés miatt biztosan búcsúznak a szezon végén. Tatabányán a feljutás a cél, ebben próbálom segíteni őket, ez a megoldás sokkal jobb nekem is.

– Ha már ismét kölcsönjáték és NB II, akkor nem lett volna jobb megint a Balmazújváros, ahol ismerik és szeretik, ráadásul közel van Debrecenhez?!
– Voltak megkeresés több NB II-es csapat részéről is, de nem sikerült megegyeznünk, illetve a DVSC sem tudott megegyezni a klubokkal, csak a Tatabányával. Elkerültem nyugatra, de már vágytam erre, hiszen korábban négy szezont lehúztam keleten. Új fejezet kezdődik, meg akarom mutatni itt is, hogy jó futballista vagyok. Csak kedden jöttem, tehát egy hete vagyok velük, de azt már látom, hogy ez egy nagyon jó csapat, jó edzővel. Megvan az esély minden csapat számára, hogy odakerüljön az élre, így nekünk is.

– Ha az a bizonyos Kaposvár-meccs jobban sikerül, akkor elképzelhető, hogy minden másképpen alakul?
– Lehet, de azon a meccsen elég nehéz volt úgy teljesíteni, hogy az jó legyen. A kezdők közül hat embernek az volt élete első mérkőzése az élvonalban, Polekszics két éve, Szűcs István másfél éve, Bernáth Csaba meg egy éve nem játszott az NB I-ben, azt megelőzően. Nekem is sokkal könnyebb lett volna úgy bemutatkozni, mint például annak idején Bódi Ádámnak, akinek komplett csapatba kellett beszállnia.

– Immár félig-meddig kívülállóként mit érez a DVSC csütörtöki vereségével kapcsolatban?
– Nagyon sajnálom, mert reméltem, hogy meglesz, de én azt mondom, meg is lehet! A Debrecen soha nem adja fel, még úgy sem, hogy itthon kikapott. Iszonyatosan nehéz lesz, de sikerülhet.