NB II

Most már minden adott

Brekk János szerint az új tulajdonos érkezése után jó csapat formálódik a Spartacusnál.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Lassan a felkészülés végéhez ér az NB II Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacus csapata, hiszen a szabolcsiak augusztus 12-én Magyar Kupa találkozón fogadják az élvonalbeli Egert. Brekk János szakmai igazgató a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy komoly harcot vár a bajnokságban a tabella élén, de úgy érzi, jelentősen erősödtek a nyáron, így jó helyre várja csapatát.

– Hol tart a felkészülés? Milyen ütemben zajlik a munka?
– Eléggé besűrűsödött a program, mivel az Eger elleni kupameccs napját nemrég tűzték ki, úgyhogy kicsit gyorsítanunk kellett a tempón. Most érkeztünk haza edzőtáborból, formálódik a csapat, azt még nem jelenteném ki egyértelműen, hogy készek vagyunk, de jó úton haladunk – nyilatkozta a Rangadó megkeresésére Brekk János.

– Feltételezem, nem repestek az örömtől, mikor megtudták, hogy az NB I-es Eger lesz az ellenfelük a Magyar Kupában, hiszen papíron gyengébb csapatot is kaphattak volna.
– Igazából jó erőfelmérő lesz számunkra ez a találkozó, ezért annyira nem bánjuk. Hazai környezetben játszhatunk, reméljük sok szurkoló kilátogat, és kiélezett összecsapást vívhatunk az élvonalbeli hevesiekkel.

– Milyen csapat formálódik? Az új játékosokkal erősebb lett a gárda?
– Minden poszton erősödtünk, úgy érzem. Nemcsak játéktudásban, de morálisan, emberileg is megfelelő játékosok kerültek hozzánk. Jó társaság alakulgat, bízom benne, hogy ez majd az eredményességben is meg fog mutatkozni.

– Első ránézésre elég erősnek tűnik az NB II keleti mezőnye. Mi lesz a célkitűzés idén?
– Az elsődleges célkitűzés az első öt hely valamelyike. Valóban nagy lehet a konkurenciaharc, hiszen több élvonalbeli együttes fiókcsapata is ide kapott besorolást, valamint a Szolnok, a Vasas, a Szeged és a Mezőkövesd is joggal pályázhat jó helyezésekre. A felkészülés alatt túl sok tesztmérkőzést nem vívtunk a konkurensekkel, így biztosat nehéz mondani. Mindenesetre úgy érzem, erősek leszünk.

– Az új tulajdonos érkezésével stabilabb lábakon áll majd a csapat?
– Az utóbbi időszakhoz képest teljes változás történt, az új tulajdonos érkezésével stabil lábon állunk, ezt korábban nem lehetett elmondani. Most már minden adott a jó eredményekhez, persze ez nem megy egyik napról a másikra. A csapatépítés hosszú folyamat, de mindent elkövetünk, hogy már a bajnoki rajtnál sikereket érjünk el.

Olvasói sztorik