Hírek

Új tulajdonos a Nyíregyháza Spartacusnál

Révész Bálint és Brekk János mellett a város is szerepet vállal a klub működtetésében.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hónapok bizonytalansága után új tulajdonosai vannak a nyíregyházi klubnak. Dr. Kovács Ferenc polgármester megerősítette, hogy az önkormányzat is részt fog vállalni a klub működtetésében. Szeretnénk, ha minél több helyi játékos szerepelne a csapatban. A városvezető hangsúlyozta, nem rövidtávra terveznek, hiszen rendeződtek a viszonyok, és minden adott a nyugodt munkához. Brekk János szakmai igazgató elárulta, a tárgyalások során kibogozhatatlannak tűnő szálak is voltak, de mára tisztázódtak a viszonyok.

Jelenleg száz százalékban Révész Bálint a tulajdonos, elsősorban azért, mert a nem egyszerű jogi bukfenceket így lehetett a legegyszerűbben elkerülni. A város 25 plusz egy százalékkal rendelkezik majd, és tárgyi támogatást ad (pálya, klubház). Brekk húsz százalékban lesz tulajdonos, Révésznek pedig a többi, azaz 56 százalék marad majd – írja a Szabolcs Online.

A cél az, hogy a csapat az első ötben végezzen, azaz a rákövető szezonban is tagja lehessen az egycsoportos NB II-nek. Ehhez mintegy százötven milliós költségvetésre van szükség, plusz a már említett városi támogatás. A keret június 28-án találkozik, a játékosokat akkor már kész forgatókönyv várja, hiszen már megvannak az edzőtáborozások és az edzőmérkőzések időpontjai.

Olvasói sztorik