NB II

Óvás és lobbizás miatt késik a sorsolás

Még mindig nem lehet biztosan tudni, mely csapatok indulhatnak az NB II-ben, és milyen beosztásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály indulóinak listája attól függ, hogy helyt ad-e a szövetség az NB III Alföld-csoportjában ezüstérmes FC Dabas óvásának. Amennyiben igen, akkor a dabasiak bajnoki címük révén kvalifikálják magukat az NB II-be, méghozzá a Haladás Sopron Bank II helyett – írja a dehir.hu.

A bajnokságot a Dunaharaszti MTK nyerte meg, ám licenc híján nem kapott NB II-es rajtengedélyt. Valószínűsíthető ugyanakkor, hogy a Dunaharaszti – Kecskeméti TE II mérkőzésen az utolsó percre becserélt Molnár Krisztián jogosulatlanul szerepelt a hazaiaknál. Ha ez igaznak bizonyul, és a Dunaharasztit pontlevonással büntetik, a Dabas lesz a bajnok, egyben a feljutó. Az MLSZ a jövő hétre ígér döntést, és sorsolást.

A Keleti-csoport mezőnyét érintheti a Szigetszentmiklós erőteljes lobbizása is. A Pest-megyei együttes ugyanis nyugat helyett inkább a másik országrészben szerepelne, mert azt gondolja, ebből a mezőnyből könnyebben elérhető az első ötbe kerülés, ami az egy év múlva létrejövő egycsoportos másodosztályra is biztos tagságot garantál.

Ismeretes, hogy a tartalékcsapatok számára ez lesz az utolsó idény az NB II-ben, ugyanis az MLSZ versenykiírása az egycsoportos másodosztályban nem engedi majd indulni az NB I-es klubok második együtteseit.

Olvasói sztorik