NB II

Napokon belül döntenie kell

Molnár Balázsnak szombatig van szerződése, a folytatás a családtól is függ.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Évek óta az élvonalba jutásért harcol a Gyirmót FC, de eddig még nem járt sikerrel. Mindez nem szegi a vezetőség kedvét, folyamatosan fejlesztik a győri együttest, amely immár erősebbnek tűnik, mint a közelmúlt néhány NB I-es alakulata. Rendszerint elég jelentős a fluktuáció, most is jöttek-mentek néhányan.

A klub honlapjának legutóbbi összefoglalójában felfigyeltünk egy mondatra:
„Molnár Balázs szerződése lejárt, az esetleges hosszabbításról tárgyalásokat folytat a klubvezetéssel.”

Utánajártunk, mi a helyzet a rutinos zalaegerszegi középpályással, aki a válogatottban is szerepelt, és egykor Spanyolországban légióskodott. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ő is elkezdte a felkészülést a Gyirmót keretével csütörtök délelőtt, szeretne maradni, de családi okok miatt egyelőre valóban nem hosszabbította meg június 30-án lejáró szerződését.

– Mikor dől el a sorsra?
– Napok kérdése! A vezetőknek köszönettel tartozom, nagyon korrekt ajánlatot tettek. Nekem kell még tisztáznom egy-két családi kérdést, pár nap múlva tényleg el fog dőlni a dolog. Más klubtól konkrét lehetőségem nem volt. A négyhetes szünet nagyon kellemesen telt, sikerült jól kihasználni: Ferenczi Pista barátommal nyaraltunk egy óriásit – mesélte a Rangadó megkeresésére Molnár Balázs, aki vasárnap ünnepli 35. születésnapját.

– A klubvezetők még a tavalyi erősítéseket is felülmúlják, hiszen úgy tűnik, csak élvonalbeli játékosokat igazolnak…
– Azt hallottam, hogy további erősítések is várhatók. Bízom benne, jó csapatunk lesz, de sok jó játékos még nem egyenlő a jó csapattal. Remélem, egy jó alapozás után elérjük a célunkat. Csank János kemény alapozást ígért, sok edzőmeccsel. A mester új dolgokat akar bevezetni, új csapat építésébe kezdtünk.

– Korábban játszott Spanyolországban, ez az Európa-bajnokságon bizonyos szimpátia-kötelezettségekkel jár?
– Természetesen! Azt hiszem, ha valaki játszott külföldön, akkor mindig közel érzi magához azt az országot, illetve annak a válogatottját. Bízom benne, hogy a spanyoloknak sikerül olyan eredményt elérniük, amit még senkinek, tehát megvédik címüket. Hogy őszinte legyek, az utolsó két meccsük nem annyira tetszett, mint a korábbiak, nem jött át nekem sem, a megszokott közönségszórakoztató játék.

Csak a bajnoki arany elfogadható!

A klub honlapjának beszámolója szerint csütörtök délelőtt kezdte a felkészülést a bajnokságra a Gyirmót FC. A célkitűzés idén sem változott, továbbra is csak és kizárólag az első hely megszerzése lehet az elfogadható. A felkészülés augusztus 11-ig tart, amikor az első tétmérkőzésen lép pályára a csapat, a Magyar Kupa főtábláján. A felkészülés alatt Gyirmóton napközis rendszerben edz az együttes, majd edzőtáborba utazik Egerbe, és természetesen edzőmérkőzéseket is játszik. Nem is keveset, előreláthatólag tizennégyet! Az ellenfelek között lesz a Szolnok, az Eger, a Putnok, a Diósgyőr, a Mezőkövesd, a Sopron és a Honvéd-MFA is.

Olvasói sztorik