NB II

A németek ne nyerjék meg!

Ferenczi István örül Dzsudzsák góljának, és az olasz válogatottnak szurkol az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót FC hazai pályán 2-1-re nyert a Veszprém FC ellen az NB II Nyugati-csoportjának harmincadik, utolsó fordulójában. A győztes gólt Ferenczi István szerezte a 88. percben, a kisalföldiek ezzel a sikerrel megszerezték a bronzérmet. Érthető azonban, hogy a rutinos támadó mégsem örül maradéktalanul, hiszen az együttes célja idén is az élvonalba való feljutás volt, de ezúttal sem sikerült. A keret június 28-án kezdi újra az edzéseket, a játékosoknak addig lesz idejük az Európa-bajnokság meccseit nézni a televízióban. Ferenczi nem sok jóra számíthat, mivel a meglehetősen gyenge formában lévő olaszoknak szurkol.
– Az én játékom nagyban függ a csapat játékától. Csalódás volt a szereplés, jobb helyezésre számítottam én is, és a vezetőség is hangot is adott ennek a vasárnapi záró ebéden – mondta a Rangadónak a Gyirmót játékával kapcsolatban Ferenczi István. – Tovább fogják erősíteni a keretet, amely egyébként most is erős volt, inkább felfogásban kell változtatni. Az első háromban nyilván ott lesz az együttes a következő szezonban is, de nem ez a cél, mert a háromban eddig is bent volt! Szeretném, ha a Gyirmót végre feljutna az élvonalba. Élő szerződésem van, tehát minden bizonnyal maradok. A vezetők azt mondták, ezen, vagy a jövő héten véglegessé válik a következő idény játékoskerete.

Ferenczi a téli időszakban érkezett Pápáról a győri klubhoz, amelynek szakmai munkáját Soós Imre távozása óta Csank János irányítja. Úgy tűnik, a játékosok közül nem mindenki volt azonos hullámhosszon a mesterrel, legalábbis a 34 éves csatár szavaiból ez derül ki.
– Csank Jánossal korábban még nem dolgoztam, de tanúsíthatom, hogy nagyon profi, maximalista edző. Nagyok az elvárásai, de ebben a félévben még csak figyelgette a csapatot, arra volt kíváncsi, ki hogyan reagál az ő dolgaira. Mostantól kezdődik az érdemi munka. A csapat eddig nem azonosult vele teljes mértékig, ezt lehet látni az eredményeken is – szögezte le a játékos.
Bár a Gyirmót támadója négy éve nem szerepel a válogatottban, természetesen figyelemmel kíséri a nemzeti csapat szereplését, a Csehország elleni sikernek kiváltképp örül!
– Az első gól nagyon fontos volt számomra, hiszen jó barátom, Dzsudzsák Balázs szerezte – mesélte Ferenczi István. – A válogatott a magyar labdarúgás kirakatcsapata, fontos, hogy eredményes legyen, mert a klubcsapatokat, és minket, játékosokat is erről ítélnek meg elsősorban. Győzelmet várok az írek ellen is, és több mint valószínű, hogy a helyszínen tekintem meg a hétfő esti összecsapást. Mivel olasz-szurkoló vagyok, az Európa-bajnokságon az ő sikerükért szurkolók, bár most nem vagyunk esélyesek. A németek ne nyerjék meg, vérezzenek el már a csoportküzdelmek során, ez a lényeg!

Ismét nagy változások várhatók

Eddig szinte minden évben jelentős változások történtek a győri együttes játékoskeretében, amelyet tehát nem az állandóság jellemez. Most is 8-10 játékos távozhat a nyáron, de a klub vezetői már dolgoznak a csapat megerősítésén is. A hírek szerint Regedei Csaba (Pécs), Oross Márton (Haladás), Kiss Zsolt (Siófok) és a fél éve már a csapattal edző Erős Gábor szerződtetéséhez is nagyon közel állnak Gyirmóton.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik